Мозъчна връзка между емоционалното общуване и привличането между хората предполага,

...
Мозъчна връзка между емоционалното общуване и привличането между хората предполага,
Коментари Харесай

Учени: Ето как да бъдем привлекателни на романтична среща

Мозъчна връзка сред прочувственото другарство и привличането сред хората допуска, че елементарно разпознаваемите страсти са основен фактор, с цел да изглеждаме по-привлекателни, сочи проучване на немски учени, представено от The Telegraph, написа организация Фокус. Това значи, че в случай че желаеме да сме по-успешни в сантименталните си връзки, би трябвало да заобикаляме да изглеждаме “загадъчни”, а е значимо да демонстрираме допустимо най-ясно страстите си.

“Хората, които споделят с други хора, би трябвало да са в положение да схванат страстите и претекстовете на колегата си, постоянно без думи”, споделят създателите на изследването. “Помолихме доброволци да следят разнообразни хора, изразяващи разнообразни страсти. Установихме, че колкото по-добре мислят участниците, че могат да схванат страстите на различен човек, толкоз по-атрактивен им наподобява той.”

Екипът е посочил фотоси на шест дами на група от доброволци и ги е помолил да посочат какъв брой привлекателни ги намират. Участниците са гледали и видеокадри на дами, които демонстрират страсти като боязън или благополучие, които е би трябвало вярно да разпознават. След това доброволците са били помолени да оценят повторно атрактивността на дамите.

“Индивидуалните промени в междуличностното привличане бяха предсказани от интензивността на мозъчните вериги на участниците, свързани с мотивацията и възнаграждението”, показват учените. “Това от своя страна демонстрира доколко доброволците могат да декодират държанието на другите.”

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР