Моята майка е осиновена, самата аз осинових дете, темата за

...
Моята майка е осиновена, самата аз осинових дете, темата за
Коментари Харесай

Деница Сачева: Моята майка е осиновена, самата аз осинових дете, темата за осиновяването беляза нашия житейски път

Моята майка е осиновена, самата аз осинових дете, тематиката за осиновяването беляза нашия житейски път. Дълго време мислех, дали тази история би трябвало да стане обществена. Смятам че в границите на рационалното тя би трябвало да е такава, тъй като като общество би трябвало да се замислим какви са нашите предубеждения, какво е отношението ни към децата, към близък. Ако в обществото има повече нравственос и емпатия доста от тематиките няма да са толкоз полемични и трагични. Това сподели депутатът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Деница Сачева в ефира на NOVA. 

" Хората се сродяват с обич, а не с кръв “, сподели тя. Сачева добави, че в случай че връзката сред осиновителя и осиновеното дете е задоволително мощна нищо не може да я унищожи.

Когато приказваме за осиновяването нещата не могат да бъдат обсъждани черно-бели, би трябвало да се подхожда етично и самостоятелно, счита депутатът.

Сачева акцентира, че част от текстовете са препоръчани от депутата от ПП-ДБ Христо Петров.  Тя разясни, че става дума за отпадане на доказване на така наречен " значими условия “.

Депутатът уточни, че не пада тайната на осиновяването, само че се дава опция по-лесно хората да намират информация за своя генезис. Това още веднъж ще става през съда и след чуване при закрити порти на биологичните родители, в случай че те бъдат открити, добави тя.

Срещата сред осиновени деца и биологични родители е много прочувствена и изисква психическа подготовка, сподели тя. По нейни думи е въпрос на персонална преценка дали те ще имат потребност от ходатайство. Политикът добави, че са дали такава опция. Социалните служащи могат да бъдат такива медиатори, както и неправителствените организации, разясни Сачева.

Броят на осиновените деца за предходната година са 370, за тази до 1 октомври са към 260, а 987 деца чакат да бъдат осиновени, сподели политикът. 1800 са записаните кандидат-осиновители, разясни тя. По нейни думи задачата на измененията е връзката сред децата и бъдещите осиновители да бъде по-лека и налична.

Сачева разяснява и възбраната на ранните бракове. " Не може да си затваряме очите, когато деца раждат деца и когато толкоз млади девойки напущат учебно заведение, тъй като имат бебе ", сподели тя. Политикът изясни, че ще работят с институциите по серия от ограничения, с които тези проблеми могат да бъдат предотвратени.

Сачева разяснява и повода да не влезязат в петък в пленарната зала е. Тя сподели, че се е очаквало още веднъж да занимават обществото със кавги и форми на митинг. Излишно да се дава естрада на сходни пристрастености, сподели политикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР