Моя страна, (моя България) е песен, композирана и изпята от

...
Моя страна, (моя България) е песен, композирана и изпята от
Коментари Харесай

50 години и 50 км, за да стане Моя страна, моя България на мазен кючек

" Моя страна, (моя България) " е ария, композирана и изпята от Емил Димитров през далечната 1970 година Ако някой не знае, за разлика от доста - в това число международни - вокални звезди, любимецът на българската сцена е освен добър тълковник, а и образован композитор... Това, несъмнено допуска, с изключение на гений, солфеж и доктрина, голяма музикална просвета, работа, отново работа и разсъдък.

" Моя страна, моя Германия "  е кавър на горната ария, създаден през 2023 година от Кристофър Галовски - Фараона от гр. Кнежа. Не знам той какви други умения има.

Парадоксално е, че Кнежа е на 50-ина км от Плевен, града, който ни даде Емил Димитров. Годините, които са минали сред едната ария и другата, също са 50-ина - доста по-малко от годините, в които се трансформираме от кьорсокак и вилает на Османската империя в една от най-бързо дърпащите страни в Европа във всички връзки.

Но времената в този момент са такива, че очевидно заслужаваме не Емил, а Кристофър. Ако обстановката търпи смешки, да кажа, че в този момент Фараона ще е първият фараон, разпънат на кръст - сигурен съм... Много културолози, всевъзможен цвят якички, тежки мастилени перодръжки и възмутени интелектуалци ще бърчат гнусливо нослета. А те - така наречен интелигенция, имат ли роля, слугувайки на крадците и конюнктурата 3 десетилетия и недостатък - единствено да запитвам.

Между другото, в едно бях сигурен, още като слушах парчето преди седмица - ромът Фараона е откровен. Това момче просто е изплакало болката си: от имигрантския живот в Германия, тъгата на гастарбайтера, мисълта за децата му и от това, че - както самичък споделя - " там изкарва пари, само че тук ги харчи ". Просто толкоз си може - вероятността да избере изразните средства на сюита или симфония е минимална.

Зад първичното отвращение от простотията и следващото дъно стои един действителен стопански факт - че гастарбайтерите ни по света не престават да остават най-големият вложител в българската стопанска система. Просто тъй като други вложители няма. А няма, тъй като ги изгониха същите тези, които сътвориха вида Фараона и вида Георги-охранителя-с-макетното-ножче (макар, несъмнено, простотиите на двамата да са несравними, б.а.).

Логични артикули. Ако ви се коствам песимист - разходете се из Приморско в сезона.

Певецът от Кнежа наподобява просто едно смислено гето-момче и съм сигурен, че не може да разбере къде е казусът.

Онзи от Стара Загора... Това го споделям, за тези, които ще си кажете, че ромите са ни казусът - не, не са те! Та оня от Стара Загора също откровено не може да разбере къде е казусът с Дебора. И оня, който го защити, че тази " лигла, която шава " си го е заслужила - вярвайте ми - също на може да разбере къде е. И другият, и третият, върху чиито " подвизи " просто се фокусирахме в последния месец...

Много млади, които виждам на подсъдимата пейка, също не могат да схванат къде е казусът. Тези, които търсят опора в живота си в бели чорапи с лика на Христо Ботев, и в профилна снимка с Русия ( " ах, какъв брой сме яки, присламчвайки се към яката мечка ей по този начин - без билет! " ), също не го схващат.

А най-важното нормално е просто: тези, които изгониха мигрантите, които ни направха да обеднеем до степен - да се постанова да търсим горделивост и себеоценка в някакъв кол от желязо, и тези които сътвориха новия човек - подготвен да гласоподава за 50 лева, без никаква нематериалност и мисъл, камо ли култура, са едни и същи.

Защото по този начин им уйдисва и тъй като всички ние - с претенциите, не ги спряхме. Противно на Моисей - те ни преведоха през този пъклен необитаем преход от Плевен до Кнежа за 53 или по-точно - за 34 години.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР