Мовембър е ежегодно събитие, в което в продължение на целия

...
Мовембър е ежегодно събитие, в което в продължение на целия
Коментари Харесай

Сърце и Мозък отбелязва Мовембър с безплатни урологични прегледи и промоция на ЯМР с ангиография на простратна жлеза

Мовембър е годишно събитие, в което в продължение на целия месец ноември по света се вършат разнообразни начинания. Това има за цел повече хора да бъдат осведомени за здравословните проблеми при мъжете като рак на простата и рака на тестисите.



Движението Мовембър окуражава мъжете да вършат постоянно профилактични прегледи. Често раковите болести се развиват без симптоматика и най-сигурният метод за ранно диагностициране са регулярните проучвания и прегледи при уролог. Специалистите са безапелационни: ракът на простата е изцяло лечим, когато е открит в точния момент.

‚Сърце и Мозък‘ за поредна година поддържа самодейността и още веднъж ще направи акция за предварителна защита на мъжкото здраве, която ще включва безвъзмездни урологични прегледи и промоция на ЯМР с ангиография на простатна жлеза с 50% отстъпка.

Д-р Тони Стателов - началникът на клиниката по Урология към ‚Сърце и Мозък‘ разяснява, че урологичните болести и в частност карциномът на простата се подреждат на второ място като периодичност измежду онкологичните болести при мъжете, съгласно международната статистика. По думите му ранното разкриване на рака на простатата е от основно значение. Ако се диагностицира рано, мъжът има 98% късмет да се излекува. При късно диагностициран рак пациентите имат едвам 26% късмет да оцелеят. Затова постоянните прегледи не трябва да се пропущат. В рискова група са мъже в преклонна възраст, над 50-годишни, само че при случай на простатен карцином в фамилията, скринингът би трябвало да стартира от 45-годишна възраст и е от наложителен темперамент. Приема се, че 50-та година е преломна в живота на мъжа, изключително когато приказваме за карцином и тя е целесъобразна за начало на наблюдаване. Тъй като обаче при онкологичните болести на простата се следи подмладяване, доктор Стателов поучава мъжете след 45 години да не пропущат контролните прегледи един път или два пъти годишно.

Специалистите от клиниката по урология ще одобряват пациенти всеки петък в границите на месеца - от 10:00 ч. до 13:00 ч. след авансово записване на тел. 056703003.

Молим всички пациенти да дават подготвен резултат от тест на PSA (Простатно-специфичен антиген) и да идват на прегледите с цялостен пикочен мехур.

Желаещите да се възползват от промоцията на високоспециализираното образно-диагностично проучване – с авансово записан час на тел. 056703003.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР