Мостът край врачанското село Краводер ще бъде затворен днес, заради

...
Мостът край врачанското село Краводер ще бъде затворен днес, заради
Коментари Харесай

Важно: Затварят моста край Краводер, заради спешен ремонт

Мостът край врачанското село Краводер ще бъде затворен през днешния ден, поради незабавен и спешен ремонт. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ потвърдиха информацията и допълниха, че ограничаването е от 9 до 17 часа. Неофициалната информация е, че на моста има нова дупка на стомано-бетонната структура, която е към 30-40 сантиметра.
Обходните направления са следните:
Тежкотоварните коли се насочват по обходния път на Враца – кръстовището с път III-101 Враца - Криводол - път II-13 Криводол – Монтана до включване в път I-1 Враца – Монтана и назад.
Леките и лекотоварните моторни транспортни средства до 12 т могат да употребяват обходен маршрут по път I-1 Враца – Монтана – път III-162в посока Вършеци път III-1621 в посока с. Сумер до включване в път I-1 и назад.
През идващите месеци предстоят цялостни ремонтно-възстановителни работи на моста. В началото на юли т. година Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва открита процедура за избор на реализатор. В момента тръжната комисия преглежда ценовите предложения и следва решението за избор на реализатор. Ремонтните действия ще стартират след подписване на контракта с определения реализатор.
Съоръжението над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години - през 1981 година, и до момента не е главно ремонтирано. През февруари т. година бе установена щета на целостта на пътната плоча на моста и нужда от предприемането на неотложни ремонтно-възстановителни работи за обезпечаване на пътната сигурност. Незабавно бяха подхванати ограничения за възобновяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.
Обществената поръчка планува създаване на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат сменени ограничаващите системи, тротоарни блокове и ще се усъвършенства отводняването в сектора от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.
Предвидените средства от бюджета на АПИ са към 780 хиляди лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 90 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР