Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли

...
Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли
Коментари Харесай

Москва ускорява преминаването на външната си търговия към разплащане с рубли

Москва има намерение да форсира прехода към външнотърговски разплащания в рубли с „ неприятелските страни “ и национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща по стопански въпроси на 18 април, предава ТАСС .

Той означи, че рестриктивните мерки, които „ неприятелските страни “ са наложили против Руската федерация, са се отразили на опциите на вътрешния бизнес, затрудняват логистиката на доставките за експорт и импорт и основават спънки за осъществяване на заплащания.

„ Необходимо е да се окаже оптимално подпомагане на бизнесмените за решаването на тези проблеми, в това число ускорение на прехода на външната търговия към разплащания в рубли и в национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници “, съобщи съветският държавен глава. „ Искам да подчертая, че в новите, изменени условия тук би трябвало да вървим напред с доста по-бързи темпове “, съобщи Путин и изиска да рапортува на срещата по какъв начин е проведена тази работа и какви резултати се възнамеряват да бъдат реализирани в нея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР