Москва въведе забрана за няколко представители на Европейския съюз да

...
Москва въведе забрана за няколко представители на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Москва въведе забрана за няколко представители на ЕС да влизат на територията на Русия

Москва вкара възбрана за няколко представители на Европейския съюз да влизат на територията на Русия, съобщи Франс прес, като се базира на съветското външно министерство. 

В официално съобщение на съветското ведомство се споделя, че мярката е в отговор на " неуместната политика на едностранни наказания " на Брюксел, написа Българска телеграфна агенция.

Нота, уведомяваща за разширение на листата на представителите на Европейски Съюз със възбрана да влизат в Русия, беше изпратена в представителството на Евросъюза в Москва, съобщи ТАСС. В черния лист влязоха ръководители на европейски частни военни компании (ЧВК), както и представители на властови органи, които носят персонална отговорност за воденето на антируска политика, посочи съветското външно министерство.

" Руските ответни ограничения засягат преди всичко ръководителите на обособени европейски ЧВК, настоящи в разнообразни райони на света, които по незнайни аргументи не провокират алергия у брюкселските еврочиновници. В листата са включени и представители на силови ведомства, на органи на законодателната и изпълнителната власт в редица страни членки на Европейски Съюз, носещи персонална отговорност за прокарването на антируска политика и налагането на ограничения, накърняващи законни права на рускоезични поданици и медии ", показва то.

Ведомството добавя, че Европейски Съюз продължава " непозволената си, деструктивна и безсмислена политика на едностранни ограничавания против Русия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР