Москва се конфронтира с НАТО с искания, за които знае,

...
Москва се конфронтира с НАТО с искания, за които знае,
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия знае, че НАТО не може да изпълни исканията ѝ |

Москва се конфронтира с НАТО с претенции, за които знае, че алиансът не може да извърши, съобщи през днешния ден генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Опасността в този момент е съчетанието от това огромно скупчване на войски със мощно заплашителна изразителност, поставяща претенции, за които знаят, че не можем да осъществим, и споделят: Ако не ги осъществим, ще има военни последствия ", сподели Столтенберг пред Мюнхенската конференция по сигурността.

" Това е новото обикновено, че имаме Русия, която намерено оспорва главните полезности на европейската сигурност, а по-късно показва волята си да употребява мощ или опасност да употребява мощ, с цел да реализира мечтаното ", добави той.

В същото време съветският външен министър през днешния ден съобщи по телефона на френския си сътрудник, че игнорирането на настояванията на Москва по сигурността е нездравословно за стабилността в Европа и по света, заяви съветското дипломатическо ведомство, на което се базира Българска телеграфна агенция.

Сергей Лавров сподели на Жан-Ив Льо Дриан, че всички страни би трябвало да се преценяват с уговорките си да подсигуряват правилото на " равнопоставеност и неделима сигурност ", заяви министерството.

" Пренебрегването на законните права на Русия в тази област въздейства неподходящо на стабилността освен на европейския континент, само че и на и в света ", сподели Лавров.

От своя страна Льо Дриан съобщи, че разговорът към момента е вероятен и че Франция е решена да работи за него, само че Русия би трябвало да направи този избор.

„ Днес дейностите и думите на Русия не са в синхрон ", заяви в изказване ведомството на Льо Дриан.

Китай на собствен ред разяснява спора. " Безпокойството на Русия по отношение на Украйна „ би трябвало да бъде зачитано “ също като паниките на другите участници в тази рецесия, която има риск да прерасне в спор ", съобщи през днешния ден шефът на китайската дипломация Ван И, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Всички страни имат право да изразят безпокойството си и рационалното безпокойствие на Русия би трябвало също да се зачита и да се взема поради “, сподели китайският външен министър на конференцията по сигурността в Мюнхен. Пекин поддържа претенции на Москва, свързани с тази рецесия, припомня Агенция Франс Прес.

„ Трябва да бъдем единни против опасността “, прикани по време на форума английският министър председател Борис Джонсън. Той акцентира, че английските наказания при положение на съветско навлизане в Украйна ще създадат „ невероятно “ за Москва да употребява английската финансова площадка.

Украйна „ се готви за всички вероятни сюжети “, съобщи в Мюнхен първият посланик на Киев Дмитро Кулеба, помолен от публицисти да разяснява последните изказвания на Джо Байдън, изразил увереност, че Русия скоро ще нападне прилежащата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР