Москва обяви, че ще нанесе удари в Киев срещу обекти

...
Москва обяви, че ще нанесе удари в Киев срещу обекти
Коментари Харесай

Поразена е телевизионната кула в Киев

Москва разгласи, че ще нанесе удари в Киев против обекти на украинската работа за сигурност и частта за специфични интервенции за недопускане на осведомителни офанзиви против Русия. Руската страна прикани хората да изоставен региона на целите.

Поразена е телевизионната кула в Киев. Поне 10 души са убити, а 35 ранени при съветски обстрел против центъра на Харков. Беларус укрепва войските си по границата с Украйна и изиска от Русия да разположи спомагателни противовъздушни комплекси Ес-400 в страната.

Дим се издига над Киев след съветски въздушен удар против телевизионната кула. Сградата наподобява невредима, само че управляващите вършат всичко допустимо с цел да не позволен загуба на сигнал.

Руски удар трансформира в руини опера, концертна зала и постройката на локалната власт на площад " Свобода " в Харков - един от знаците на града с население милион и 400 хиляди души.

През последните дни Харков е цел на интензивни съветски обстрели, до днешния там има най-малко 16 жертви. Британският министър председател Борис Джонсън съпостави ударите със сръбските против Сараево през 90-те.

Украйна е поискала Германия да помогне за затваряне небето над Украйна за преустановяване на съветските обстрели против цивилни. Киев разгласи, че разисква със съдружниците си способи за подсилване на противовъздушната си защита.

" Руските сили брутално стреляха против Харков с ракетна артилерия. Това е военно закононарушение. Мирен град, мирни жилищни региони. Руснаците знаеха къде стрелят. Определено ще има интернационален арбитражен съд за това закононарушение - това е нарушаване на всички конвенции. Никой в света няма да ви елементарни убийството на мирни украинци ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Руското нахлуване към Киев е спряно, заяви украинската страна. По американски данни някои съветски елементи в Украйна са се предали без пердах. Военна колона с дължина 64 километра е на 30 километра от столицата Киев, демонстрират американски сателитни фотоси.

Близкият до Крим град Херсон с 300 хиляди поданици е обграден, съветските сили са открили контролни пунктове в региона. Градът е и ще остане украински, твърди във Facebook локалният кмет.

Властите в пристанищния Мариупол оповестяват за непрестанни съветски обстрели, хората там са подготвени да се борят до последния патрон. Проруският сепаратистки водач Денис Пушилин твърди, че задачата на неговите сили е да обкръжат града в границите на днешния ден.

Русия ще продължи военнните дейности в Украйна до реализиране на поставените цели, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу.

" Главното за нас е за защитим Руската федерация от воената опасност на Западните страни, които се пробват да употребяват украинския народ в битката си против нашата страна. Руската войска не окупира украинска територия и взема всички ограничения за отбрана живота и сигурността на цивилното население ", добави Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия.

Сто дипломати от близо 40 страни, в това число от Евросъюза, Съединените щати и Англия, напуснаха конгрес на Организация на обединените нации в Женева за човешките права преди изявлението на съветския външен министър Лавров. Той приказва по видеовръзка откакто се отхвърли от пътешестване поради европейските наказания. Брюксел съобщи, че те не се отнасят за осъществяването на дипломатически задачи на Лавров.

Пред форума той разгласи, че Москва не може да допусне превръщането на Украйна в страна с нуклеарно оръжие посредством руските технологии, с които към момента разполага. Лавров се разгласи срещу построяването на западни военни обекти в някогашните руски републики, които не са част от НАТО и потреблението на локалната инфраструктура за военни цели.

" Американските нуклеарни оръжия в Европа би трябвало да се върнат в Съединените щати, а свързаната с тях инфраструктура да бъде отстранена ", сподели още Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.

Втори кръг на договарянията сред Русия и Украйна за прекъсване на войната е плануван за 2-ри март, твърди съветската страна. Киев изрази подготвеност за диалози по търсене на решение, само че предизвести, че няма просто да следва съветските ултиматуми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР