Москва не възнамерява да разполага ядрени оръжия в космоса“, заяви

...
Москва не възнамерява да разполага ядрени оръжия в космоса“, заяви
Коментари Харесай

Путин твърди, че не планира разполагане на ядрени оръжия в космоса

„ Москва не има намерение да разполага нуклеарни оръжия в космоса “, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от„ Ал Джазира “ и БГНЕС.

Изявлението на съветския деспот идва селд като Белият дом съобщи през предходната седмица, че Русия създава противоспътниково оръжие.

Припомняме, преди нахлуването в Украйна преди две години Путин твърдеше, че единствено вманиачен човек би позволил мисълта за нахлуване от Русия против украинската страна.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, разполагането на противоспътниково оръжие би нарушило интернационалния Договор за галактическото пространство, само че отхвърли да разяснява дали въпросното оръжие е с нуклеарен капацитет.

" Нашата позиция е напълно ясна и транспарантна: постоянно сме били и оставаме изрично срещу разполагането на нуклеарни оръжия в космоса. Точно противоположното, ние призоваваме всички да се придържат към всички съглашения, които съществуват в тази сфера. " - твърди Путин.

Той назова обвиняванията част от " шума, който се подвига на Запад ".

„ Русия доста пъти е предложила да се ускори взаимното съдействие в галактическата сфера, само че по някаква причина на Запад тази тематика не е повдигана още веднъж. (...)
Русия е развила единствено галактически качества, които имат и други страни, в това число Съединени американски щати и те го знаят. “ - сподели Путин по време на срещата си с съветския боен министър Сергей Шойгу.

Напомняме, измежду галактическите достижения на Съединени американски щати са записани пет кацания на хора на Луната, постигане на открития космос оттатък рамките на Слънчевата система - посредством програмата " Вояджър ", безпилотни задачи до Марс, Юпитер и Сатурн, кацане върху метеорит, и други Руските галактически достижения отвън задачите в околоземна орбита се показват в изпращане на безпилотни апарати до Луната, Марс и Венера.

Шойгу твърди, че Белият дом може да е изказал изказванията за нов съветски галактически капацитет, с цел да накара Конгреса да поддържа помощта за Украйна, а също и да насърчи Москва да се включи още веднъж в договарянията за надзор на нуклеарните оръжия, които Русия прекрати на фона на напрежението със Съединени американски щати поради Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР