Москва и Московска област бяха подложени тази сутрин на първата

...
Москва и Московска област бяха подложени тази сутрин на първата
Коментари Харесай

Три сгради са пострадали при атаката с дронове над Москва

Москва и Московска област бяха подложени тази заран на първата по рода си масирана офанзива с дронове. Задействана беше противовъздушната защита.

Съобщава се за три потърпевши здания. Двама души са потърсили здравна помощ.

От министерството на защитата оповестиха, че в нападението са взели участие 8 дрона, като пет от тях били свалени от зенитно-ракетния комплекс “Панцир Ц ”, а останалите три - обезвредени със средствата за радиоелектронна битка. Различните медии обаче оповестяват за сред 10 и 25 безпилотни летателни апарата.

Най-малко три дрона са се врязали във високите етажи на жилищни здания на " Ленински проспект ", " Профсъюзная улица " и в Нова Москва.

Кметът Сергей Собянин съобщи, че на няколко здания са били нанесени незначителни материални вреди, че няма съществено потърпевши хора и че двама души са потърсили здравна помощ.

Следственият комитет стартира произвеждане по три члена от Наказателния кодекс: тероризъм, опит за всеобщо ликвидиране и съзнателно заличаване на имущество.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че утринната офанзива с дронове против Москва и Московска област потвърждава, че по този начин наречената от него “специална военна интервенция в Украйна ” трябвало да продължи до постигането на поставените цели.

Киев отхвърля да има нещо общо с офанзивата, оповестява БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР