Москва и Киев са подписали протокол за продължаване на транзита

...
Москва и Киев са подписали протокол за продължаване на транзита
Коментари Харесай

Договорено е продължаване на транзита на руски природен газ към Европа

Москва и Киев са подписали протокол за продължение на преноса на съветски природен газ за Европа. Това известие на съветския енергиен колос " Газпром " е доказано и от украинската страна.


Десетгодишният контракт сред двете страни изтича на 1 януари 2020 година Подготвено е проектоспоразумение след съвещания в Берлин с посредничеството на заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович. Има данни, че е контрактувано " Газпром " да изплати близо 3 милиарда $ на украинската компания " Нафтогаз " по решение на Арбитража в Стокхолм.

Нов петгодишен контракт за пренос на съветски газ през Украйна ще бъде подписан преди края на годината, оповестява съветската страна. Между Русия и Украйна от години тече газов спор, който в предишното е застрашавал доставките на синьо гориво към Европа.
 Русия и Украйна реализираха кардинално съглашение за преноса на съветски газ Русия и Украйна реализираха кардинално съглашение за преноса на съветски газ
Русия, Украйна и Европейски Съюз реализираха кардинално съглашение за преноса на газ. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР