Москва е започнала да набира жени за бойни мисии във

...
Москва е започнала да набира жени за бойни мисии във
Коментари Харесай

Русия вече набира и жени за бойни мисии в Украйна

Москва е почнала да набира дами за бойни задачи във войната си против Украйна , оповестява ДПА.

Интернет порталът " Важни истории " (Important Stories), който твърди, че е един от дребното източници на самостоятелна проверяваща публицистика в Русия, през вчерашния ден заяви, че дами снайперисти и оператори на дронове са били вербувани за наемно формирование под командването на съветското министерство на защитата.

В публикацията със заглавие " Създадени освен за супи и деца. Рускини към този момент се набират за бойни специалности за присъединяване във войната ", се показва, че дамите се образоват в специфичен снайперистки отряд и като оператори на бойни дронове.

Досега дамите в съветската войска бяха употребявани само като санитари и в кухнята.

На дамите бойци се предлага шестмесечен контракт с заплащане в размер на към 220 000 рубли (2330 щатски долара). В случай на раняване се дава обещание бонус от 1 до 3 милиона рубли, а при положение на гибел на директните им най-близки родственици би трябвало да бъдат изплатени към 5 милиона рубли.

Обяви за набиране на личен състав се появиха в съветската обществена мрежа " Вконтакте ". Един от вербовчиците изясни, че се търсят дами, които към този момент са подготвени да употребяват оръжие . Начинаещите пък ще бъдат подготвени да боравят с оръжие в границите на месец.
 Русия се хвали с 335 000
Русия се хвали с 335 000 " патриоти ", записали се в армията

Кремъл не възнамерява нова готовност

Русия води война против Украйна повече от 20 месеца. Смята се, че жертвите и от двете страни са доста.

Според данни на Министерството на защитата на Англия сред 240 000 и 290 000 съветски бойци са били убити или ранени , откогато Москва стартира нашествието си. Тази цифра включва сред 150 000 и 190 000 починали или към този момент небоеспособни бойци. Британското МО обаче прецизира, че в изчисленията не са включени бойци от частната войска " Вагнер " или пандизчии, наложително мобилизирани на фронта.

Официално от Москва от месеци не се афишират сходни данни. Заради ненадейно високите загуби на армията предходната есен съветският президент Владимир

Експерти допускат, че предвид на президентските избори, планувани за пролетта на 2024 година, Кремъл до тогава, заради което набира повече доброволци.
 Кремъл: Разполагаме с задоволително сили даже и без нова готовност
Кремъл: Разполагаме с задоволително сили даже и без нова готовност

Руснаци се записват доброволци, с цел да се бият в Украйна

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР