Московският патриарх Кирил няма да участва на погребението на българския

...
Московският патриарх Кирил няма да участва на погребението на българския
Коментари Харесай

Митрофанова с цинични изявления на опелото на Неофит: Кирил е на среща със сръбския патриарх, присъствието на Епифаний е провокация

Московският патриарх Кирил няма да взе участие на погребението на българския патриарх Неофит, тъй като има среща и общи мероприятия със сръбския патриарх. Циничното изказване е на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която показва какво в действителност е същинското отношение към България на Руската и Сръбската църкви. Като опрощение за отсъствието на Кирил тя изясни, че никой от България не го бил поканил. Възпитаничката в духа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Митрофанова очевидно не знае, че погребения не се кани, изпращат се единствено уведомления за гибелта, а всеки който желае да изпрати покойника и да се елементарни с него има това право.

В траурния ден Митрофанова си разреши за следващ път и антиукраинска агитация от центъра на София. Тя недоволства, че тук е предстоятелят на новата Украйинска православна черква, която се отдели от Московската патриаршия и бе приета от Вселенския патриарх Вартоломей. Според нея наличието на Епифаний в София било провокация: „ Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Това е провокация, тъй като тази черква не е приета от Българската. Това е безспорна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./ “, акцентира Митрофанова.

Циничното държание на съветския посланик в деня за печал е следващо доказателство, че България трябваше от дълго време да изиска отзоваването й от страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР