Справка на ГДБОП до прокуратурата показва, че властите са били

...
Справка на ГДБОП до прокуратурата показва, че властите са били
Коментари Харесай

Клипове с оргии с магистрати: Справка на ГДБОП показва как Нотариуса е държал хора в правосъдната система

Справка на ГДБОП до прокуратурата демонстрира, че управляващите са били добре осведомени с активността на Мартин Божанов – Нотариуса още през 2022 година

Документът беше публикуван от Антикорупционния фонд със заличени имена на магистрати. От него излиза наяве, че ГДБОП са достигнали до извода за битие на „ незаконен сговор “, за въздействие върху магистрати за решение на каузи и приемане на съответни облаги от тази активност.

Групата към Божанов също по този начин била дейна и във връзка с действия, свързани с имотни измами, излиза наяве още от справката. От ГДБОП заключават, че са налице данни за документни закононарушения, закононарушения срещу личността със закани и закононарушения срещу правораздаването.

Не е ясно какво е свършено от 2022 година до показния разстрел на Нотариуса в София при започване на 2024 година.

В справката има детайлности за активността на Нотариуса, като даже се прави връзка с групата към Петьо Петров – Еврото, който е в неопределеност, съобщи

Документът се базира на показания на някогашната манекенка Ивайла Бакалова. В него четем:

[…] оповестява, че Божанов разполага с компромати за избрани магистрати и това е повода да ги управлява, което ѝ е било споделено персонално от него. По нейни данни тези компромати били създавани със съдействието на някогашната брачна половинка на Петьо петров, по-известен с прякора „ Пепи Еврото “, Любена […] Петрова. Изобличаващите материали били под формата на видеоклипове, съдържащи се***** подиуми на работещи в правосъдната система – част от тях от един и същи пол “.

От справката излиза наяве, че от най-малко две години разполагаем на институциите са били голям брой данни за връзки на групата на Нотариуса с съответни магистрати и чиновници на разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, които са му правили разнообразни услуги, оповестяват от АКФ.

От документите излиза наяве, че има забъркани длъжностни лица от системата на Министерство на вътрешните работи и от правосъдната система, като към нито едно от тях не са подхванати дейности.

Оказва се, че от дълго време знае се било и съществуването на „ Секретен сътрудник клуба “, в който прокуратурата влезе на претършуване едвам след убийството на Божанов. Имало е и данни за съответни места, на които Нотариуса е държал архивите си с компромати, ориста на които също е незнайна, прецизират от Фонда.

Справката на ГДБОП открива и това, че Божанов е трансформирал ЕГН-то си, както и че от системата на Министерство на вътрешните работи са заличени престъпните му регистрации, както и предишни присъди.

Установено е и това, че още през 2005 година е бил регистриран като осведомител и доверено лице на Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР