Мощната конфронтация през кампанията ще минира възможността за коалиция между

...
Мощната конфронтация през кампанията ще минира възможността за коалиция между
Коментари Харесай

Ганев: Конфронтацията ще минира възможността за коалиция между първите две формации

Мощната борба през акцията ще минира опцията за коалиция сред първите две обединения. Това сподели в изявление за обзора на деня на Радио " Фокус " " Това е България " Димитър Ганев, политолог, съосновател на проучвателен център " Тренд “.

" Няма да забележим нещо кой знае какъв брой друго в границите на тази акция, в случай, че тя е пета за последните две години. Но новината за вероятно обединяване сред " Продължаваме промяната " и Демократична България вероятно ще докара до още по-висок градус на борба сред първите две партии по простата причина, че първото място ще бъде оспорвано сред ГЕРБ и обединяването ", разяснява Ганев.

Според него тази мощна борба, който ще забележим в хода на акцията, ще минира опциите за една огромна коалиция сред първите две обединения. Той добави, че това приказва, че 49-ото Народно събрание може да не се оправи с главната си задача - да излъчи постоянен кабинет.

" В ляво не мисля, че се обрисува нов сериозен индивид, който може да размести по някакъв метод пластовете. Аз надалеч не съм сигурен, че изобщо ще се стигне до такова обединяване, явяващо се на избори, само че даже и да се стигне то едва ли има опцията за някакъв по-сериозен пробив. Колкото до " Български напредък " там обстановката най-вероятно ще зависи от социологическите изследвания, които " Български напредък " ще следят в последните седмици, с цел да решат в какъв формат да се явяват ", разясни Ганев.

По думите му основно ще бъде за сходни предизборни съюзи по какъв начин ще бъдат разказани в хода на акцията, дали ще има напрежение посред им. Политологът акцентира, че рисковете за сходно обединяване са доста - най-голямото предизвикателство пред тях е да дадат някакъв бонус над аритметичния сбор на двата си електората, второто предизвикателство е подредбата на листите. Той посочи, че сходна коалиция не взема решение полотическото уравнение на рецесията, в която се намираме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР