Мощната буря, оставила след себе си смърт и разрушения на

...
Мощната буря, оставила след себе си смърт и разрушения на
Коментари Харесай

Виетнам се размина с тайфуна Тембин

Мощната стихия, оставила след себе си гибел и опустошения на Филипините, отслабна до тропическа меланхолия през днешния ден и не връхлетя Виетнам, съобщи Асошиейтед прес.

Няколкостотин души в делтата на река Меконг във Виетнам бяха евакуирани в очакване на тайфуна Тембин, лишил живота на повече от 160 души при прекосяването си над Филипините.

Синоптиците допускаха, че южният завършек на делтата ще попадне на пътя на Тембин и предизвестиха, че предстоящите от понеделник вечерта проливни дъждове и мощен вятър може да причинят тежки вреди в уязвимия регион, където постройките не са в положение са устоят на толкоз сурово време. Тази заран обаче, бурята отслабна и метеоролозите споделиха, че няма да премине над Виетнам. Очаква се по-късно през днешния ден тя да се разсее над Тайландския залив.

През уикенда Тембин аргументи свлачища и неочаквани наводнения на Филипините, при които починаха минимум 164 души, а 171 са в неопределеност.

Съгласно първичните сведения от управляващите в другите провинции общият брой на жертвите надвишава 230 души, само че службата за справяне с бедствията предизвести, че има повтаряне при преброяването поради комплициране директно след бурята и цифрите би трябвало да се ревизират.
Над 97 000 души през вчерашния ден към момента се намираха в 261 евакуационни центъра в южната част на Филипините, а още 85 000 души бяха намерили леговище другаде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР