Морските свинчета се нуждаят от свежи плодове и зеленчуци. Те

...
Морските свинчета се нуждаят от свежи плодове и зеленчуци. Те
Коментари Харесай

Хранене на Морски Свинчета

Морските свинчета се нуждаят от свежи плодове и зеленчуци. Те доста обичат да си похапват и разнообразни зърнени смески. Освен това вярното хранене понижава шансът морското свинче да боледува.

Много постоянно към зърнените смески са добавени гранулки, които съдържат потребни за храносмилането частици. Гранулките също по този начин съдържат и доста витамини. Морските свинчета се нуждаят от витамин В. Когато има дефицит на витамин В, морското свинче може да получи спазъм.

Когато морското свинче е още малко и не е достигнало 6-месечна възраст, то би трябвало да се храни по три пъти дневно - заран, обед и вечер. Тогава животинките са още млади и огладняват по-бързо, през 4 часа.

Когато животното е над 6 месеца храненето на морското свинче се разрежда до два пъти дневно - заран и вечер. Възрастен образец огладнява след към 6 часа.

Любими зеленчуци за ястие на морските свинчета са: моркови, краставици, марули, зеле, спанак, картофи, грах, целина, магданоз, копър и др.

Любими плодове са им: ябълки, банани и круши са най-препоръчителни. В лимитирани количества може да давате сини сливи, кори от любеница, вишни, череши, ягоди и др.

Всички плодове и зеленчуци за морски свинчета би трябвало да бъдат наложително добре измити и почистени от загнили сектори!

 Морско свинче

Зърнени храни – жито, овес, ечемик, слънчоглед и царевица.

Ядки – орехи, фъстъци, овесени ядки и др.

Сено – морските свинчета изискват наложително сено в менюто си.

Много постоянно морските свинчета имат навика да ядат изпражненията си. Не се учудвайте и не мислете, че вършат нещо неправилно. Всъщност те се нуждаят от тях, с цел да извлекат колкото се може повече хранителни субстанции като целулоза. Известно е, че морските свинчета не могат да смилат целулоза. Само в червата им се съдържат такива бактерии, които могат.

Прясната вода за морското свинче също е доста значима. Препоръчително е тя да се сменя всеки ден, без значение дали има останала от предходния ден. Това е изключително значимо и при грижа за бременно морско свинче.

В зоомагазините постоянно се продават по този начин наречените витаминени пръчици и постоянно са в разнообразни цветове. В множеството случаи това е просто багра и няма и диря от витамини. Бъдете грижовни и подбирайте деликатно храната за вашия питомец. Това е добър метод да се сприятелите с морското свинче.

Вижте с какво още да храним морското свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР