Моралът е над закона, , докато крие имуществото си в

...
Моралът е над закона, , докато крие имуществото си в
Коментари Харесай

Слави Трифонов излезе по-голям тарикат от Пеевски и Цветанов

" Моралът е над закона ",, до момента в който крие имуществото си в нарушаване на закона. Ако приемем, че това е по този начин - че антикорупционният закон не е честен, а решението да си скриеш парите от хората е морално - въпросът е: Добре ли е всички да стават за сеир, до момента в който един се прави на хитрец?

През 2019 година с жилището на Цветан Цветанов. Беше огромен сеир. Докато " шоуто " раздаваше морални присъди в народен ефир, рейтингът на Слави се помпаше. Трифонов учреди партия, която през 2021 година.

Слави и неговите комедианти крепко се гъбаркаха с Цветанов, а зам.-председателят на ГЕРБ твърдеше, че всичко към парцелите му е изцяло законно. КПКОНПИ ревизира и изпра Цветанов. Ама морално ли е да купиш апартамент под пазарните цени от компания, чийто максимален план се облагодетелства от промени в закона, гласувани от ГЕРБ?

Обществото нищо нямаше да разбере за жилището с асансьора, в случай че информацията не бе изнесена обществено от проверяващите публицисти. Всичко беше законно, само че Слави си правеше скечовете, а по-късно влезе и в Народното събрание на вълната на протестърския избор.

Между другото, Цветанов не си е разрешавал да скрие и една имуществена декларация през всичките си години в политиката.

Сега обаче е друго, тъй като на топа на устата е самият Слави. Той твърди: " Този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам – знае ". Очевидно шоументът, трансформирал се в политически водач, си е повярвал, че той е този, който взема решение на кого може да показа тази информация и че съгласно него точно това е морално, без значение какво споделя законът.

Твърдиш две години, че КПКОНПИ е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а в този момент да обясняваш, че баш КПКОНПИ е " този, който би трябвало да знае "? За обичания суверен всичко било сеир и жълто любознание.

Може и да не е морално, само че пък е тарикатско. Плащаш си санкцията и забравяш. И да има офшорки - няма офшорки. И да се подава нейде Орлин Алексиев – няма го Орлин Алексиев.

Интересно е държанието на КПКОНПИ

Комисията се ръководи от Антон Славчев , който бе назначен за неин зам.-председател по времето на ГЕРБ, а след отдръпването на ръководителя Сотир Цацаров стана титуляр. На правилото " власт власт възпира " би трябвало КПКОНПИ да е изключително дейна против един от водачите на досегашната четворна ръководеща коалиция, който си крие имуществото. Дълго време обаче КПКОНПИ криеше необяснимо Слави Трифонов от наложителния обществен лист на политиците, които не са си подали имуществената декларация. КПКОНПИ към момента не е оповестила дали е въобще ревизира Слави Трифонов. Mediapool попита, а отговорът бе, че това не е обществена информация. Цялата работа е, че това е обществена информация, когато КПКОНПИ си реши. И точно поради това мълчанието е един добър отговор.

КПКОНПИ остави обществото да се осведоми единствено от изказванията на Трифонов, който споделя, че е тестван и всичко е наред. На този декор Националната организация за приходите (НАП) към този момент два пъти отхвърля да е правена инспекция на Трифонов. Тарикатско.

През март 2019 година избухна. Цялата страна заедно се новите жилища на висши политици от ГЕРБ, купени от компания " Артекс " на подозрително ниски цени.

Антикорупционната комисия и прокуратурата се надпреварваха коя по-бързо ще разгласи, че почва инспекция. Дори тогавашният министър председател Бойко Борисов даде обещание, че завчас ще внесе нов закон, в случай че се откри, че партията му е приела лобистки ремонти в полза на строителната компания.

Накрая резултатите от инспекциите даже бяха оповестени от КПКОНПИ. Всичко това се случваше в миг, в който ГЕРБ имаше цялата власт. Сега никой не смее да гъкне за Слави Трифонов, без значение дали е на власт, или е паднал от власт. Явно, че медиаторите при предаването на властта никой не ги пипа.

В момента на власт е служебно държавно управление на президента Румен Радев, което също има отношение към това дали някой може да тарикатства пред очите на всички.

По-голям хитрец даже от Пеевски

Главния прокурор Иван Гешев вярно означи няколко пъти до момента, че в България няма нищо нелегално да си глобен по световния закон " Магнитски " за " значима корупция ". Което слага глобения Делян Пеевски в горната степен на моралната ска́ла. Пеевски е проверяван 15 пъти от прокуратурата и всякога е излизал чист.

По дефициницията на Слави Трифонов прокуратурата е " тази, която би трябвало да знае какъв брой пари имам ". Това ли съумя да измисли политикът, който щеше да изчегъртва Борисов и Гешев?

През миналите 15 години Делян Пеевски бе един от най-влиятелните хора в страната, само че даже и на него горе-долу му се е налагало да се изяснява. През декларациите на Пеевски всеки може да види стремглавото и привидно изцяло законно замогване на един човек, който стартира със остарял " Опел ", с цел да стане мултимилионер. А какъв е Слави Трифонов?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР