МОН обмисля да въведе нови изисквания за физическата подготовка на

...
МОН обмисля да въведе нови изисквания за физическата подготовка на
Коментари Харесай

МОН готви нови нормативни изисквания за физическа подготовка


МОН обмисля да вкара нови условия за физическата подготовка на учениците. Децата с наднормено тегло към този момент ще бъдат подлагани на нови тествания. От първокласници до зрелостници ще би трябвало да се явяват на тест за физическа подготовка.

Новата система ще размени въведените през 1992 година и 1995 година методики за оценяване. Тя ще се базира на проучвания, в които са взели участие към 10 000 деца.

"Прегледахме методиката доста деликатно. Добра е, само че към момента би трябвало да се доизпипа. По-лека е, по-нормално ще можем да оценяваме учениците. Коремните преси и лицевите опори отпадат. Хвърлянето на здравна топка остава. Тя ще бъде 1 кг. Това не е тежко упражнение " разяснява учителят по физическо образование и спорт в столичното 51-во учебно заведение Николай Йосифов.

Той напомни, че по старите нормативи е имало тичане 600 метра, само че към този момент е 200 метра. "

Ако имаме по-добра база, това ще усъвършенства и физическото положение на децата ", счита учителят.

Според шефа Асен Александров физическото положение на децата е по-лошо в сравнение с в предишното.

"От година на година затлъстяват. Промяната в нормативите цели ниските оценки да не отчайват децата. Трябва да се строят повече спортни зали и физкултурни салони. Очакваме Столичната община до месец да стартира строителството на нов салон в нашето учебно заведение. Но храненето също е доста значимо. Правят се беседи с децата и родителите на тази тематика. Най-затлъстелите деца са тези, които влизат в пубертета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР