Момиче на Бонд - това не е просто роля, а

...
Момиче на Бонд - това не е просто роля, а
Коментари Харесай

Момиче на Бонд. Момиче на Джеймс Бонд.

" Момиче на Бонд " - това не е просто роля, а купа, етикет, легенда. Всичко стартира през 1962 година, когато в този облик свети Урсула Андрес. Женска роля във филм от поредицата за сътрудник 007 може да донесе освен популярност, а и съществени финансови дивиденти. Виж кои са 10-те най-успешни като хонорар за влизането си в ролта на " момиче на Бонд " дами.

10. Грейс Джоунс – 7 млн. $
Появява се в " A View to a Kill " през 1985 година. Джоунс е родом от Ямайка, само че се мести с родителите си в Ню Йорк като тийнейджърка. Започва като модел, а по-късно пробива и като актриса и певица. Музикалната кариера стартира през 70-те години и към този момент е съумяла певица, когато играе във кино лентата за Бонд дружно с Роджър Мур.

9. Джема Артънтън – 8.5 млн. $
Английската актриса взе участие в " Quantum of Solace " през 2008 година дружно с Даниел Крейг. Тя не е основното момиче на Бонд във кино лентата – Олга Кириленко има по-голяма роля. Тя е на 28 години и е най-младата в класацията.

8. Джил Сейнт Джон – 10 млн. $
Тя играе Тифани Кейс през 1971 година в " Diamonds Are Forever. Джил Джон е първата американка в ролята на момиче на Бонд. Това си остава най-голямата роля. Партнира си с истинския Бонд – Шон Конъри. Днес е на 73 години.

7. Ева Грийн – 10 млн. $
Участва в " Casino Royale " през 2006 година и получава похвали от критиците. Първоначално е отказала ролята, само че след това премисля и я приема и остава измежду най-стилните девойки на Бонд (а някои я слагат и на първо място).

6. Денис Ричардс – 12 млн. $
Повечето я познават като някогашната брачна половинка на Чарли Шийн, само че тя, несъмнено, е доста повече от това. През 1999 година тя играе ролята на Кристмъс Джоунс в " The World Is Not Enough ". Ричардс е доста подложена на критика за ролята си в профилираните медии и освен. По принцип всички девойки на Бонд за заклеймявани от феминистките, само че това изключително мощно при нея. Критиките бяха най-много за неуместността на облика – героинята е облечена с прилепнали къси панталони и потници с големи деколтета, което не подхожда изключително на специалността – нуклеарен физик.

5. Тери Хачър – 50 млн. $
Тери Хачър през днешния ден е по-известна с ролята си в " Отчаяни съпруги ". Преди това обаче тя е била момиче на Бонд – в " Tomorrow Never Dies ", където партнира на Пиърс Броснан. Хачър има 30-годишна сполучлива кариера на актриса. Точно преди " Отчаяни съпруги " тя е имала финансови компликации. За малко да не получи ролята на Сюзън в сериала – това е било предложение на Кортни Кокс, която е отказала ролята и по този начин Хачър става една от най-високоплатените ТВ актриси в света.



4. Хали Бери – 60 млн. $
През 2002 година тя взе участие в " Die Another Day ", където изиграва римейк на фамозна сцена по бански костюм с Урсула Андрес (от 1962 година). Бери е една от най-успелите актриси в света и носителка на Оскар.

3. Джейн Сиймур – 70 млн. $
Точно по този начин, познатата като " доктор Куин лечителката " е била момиче на Бонд през 1973 година в Live and Let Die. Истинското й име е Джойс Франкенбург. Тя е на 22 години, когато си партнира с Роджър Мур във кино лентата за Бонд. Сиймур има две награди Златен Глобус, две награди Еми и звезда на Алеята на славата.

2. Мишел Йео – 245 млн. $
Тя е актриса и каскадьорка от Малайзия. Участвала е в Tomorrow Never Dies през 1997 година дружно с Пиърс Броснан. Йео е спечелила 245 млн. $ в кариерата си, която стартира на 20-годишна възраст, когато печели състезанието Мис Малайзия.

1. Мадона – 645 млн. $
Истината е, че Мадона в никакъв случай не е била тъкмо " момиче на Бонд ", само че пък има къса поява във кино лентата " Die Another Day ", където играе секси инструктор по фехтовка. Тя извършва и аглавната ария към кино лентата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР