Моментът, в който историята спира, така Би Би Си определи

...
Моментът, в който историята спира, така Би Би Си определи
Коментари Харесай

Траур във Великобритания за Елизабет II, крал Чарлз III ще направи обръщение

" Моментът, в който историята стопира ", по този начин Би Би Си дефинира новината за гибелта на най-дълго управлявалият английски монарх кралица Елизабет Втора. Държавен глава на Обединеното кралство към този момент е синът й - крал Чарлз Трети. От през днешния ден стартира печал в страната, а държавното заравяне ще се състои до две седмици.

Новият крал на Обединеното кралство Чарлз Трети  и брачната половинка му Камила, която в този момент е кралица-консорт, останаха в Балморал през нощта, дружно с другите деца на починалата кралицата – принцеса Ан и принцовете Андрю и Едуард. Те бяха съпроводени също от брачната половинка на Едуард – Софи, както и от внуците на починалата кралица  и синове на Чарлз– принцовете Уилям и Хари. Новият крал Чарлз Трети ще оглави траура, откакто през днешния ден се завърне от Балморал, където прекара нощта. Кралицата умря през вчерашния ден следобяд в шотландското си имение.

В Лондон Чарлз Трети  ще направи послание към нацията, от което евентуално ще научим повече детайлности какво ще се случва през идващите дни.. Днес за първи път в качеството си на крал той ще се срещне с английския министър председател Лиз Тръс. Камарата на общините няма да отвори както бе планувано в 9.30 по Гринуич, това в този момент ще стане по обед локално време. Депутатите в Камарата на общините и благородниците в Камарата на лордовете ще бъдат поканени да отдадат респект на починалата кралица по време на сесия, ръководена от Лиз Тръс, която може да продължи до късно вечерта.

Не се чака държавното управление да прави през днешния ден никаква друга работа, в случай че не възникне нещо извънредно изключително. Тръс и висши министри ще посетят социална възпоменателна работа в катедралата „ Сейнт Пол “ денем. По-късно държавното управление ще удостовери продължителността на националния печал, който се чака да бъде към 12 дни. Ще бъде избран и денят на погребението, който евентуално ще бъде формален почивен ден под формата на Ден на народен печал.

В централен Лондон ще бъдат възпроизведени 96 топовни салюти, колкото бяха годините изживени от кралицата. Иначе, на всички места по постройките на монархията и формалните държавни здания, на здания и бази на въоръжените сили знамената ще бъдат свалени на половина. На доста места ще се проведат възпоменателни събития, ще има книга за изявление на съболезнования.

Държавно заравяне би трябвало да бъде проведено в границите на две седмици, най-вероятно на десетия ден. Британската кралица умря на 8 септември 2022 година - годината, в която Англия означи нейната 70-та годишнина на трона. По времето на възкачването ѝ, министър председател на страната към момента е Уинстън Чърчил. Нейното ръководство включваше както трансформацията на тогавашната Британска империя, по този начин и световните превратности от началото и края на Студената война до излизането на страната ѝ от Европейския съюз.

Емблематична с поддържането на политическа индиферентност, през 2010 Елизабет Втора приключва по този метод речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Надявам се, че когато бъдещите генерации съдят за дейностите ни, нашата откровеност, готовността ни да водим и решителността ни да създадем нужното ще устоят тестванията на времето. В утрешния свят всички би трябвало да работим дружно и по-енергично от всеки път, в случай че в действителност желаеме да сме обединени народи " - думи на английската кралица, която умря на 96-годишна възраст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР