Момчето е с диагноза нанизъм14-годишният Денис Николов от Русе е

...
Момчето е с диагноза нанизъм14-годишният Денис Николов от Русе е
Коментари Харесай

Българската Коледа дава шанс на момче от Русе да живее нормално

Момчето е с диагноза нанизъм

14-годишният Денис Николов от Русе е едно от децата, които разчитат на поддръжката на " Българската Коледа ". Момчето е с диагнозананизъм - закъснение в растежа, а средствата, дарени от акцията, му обезпечават опция за лекуване със безценен медикамент. Резултатите са оптимистични и дават вяра, че Денис ще може да бъде като връстниците си.

Момчето е на четири години, когато майка му вижда, че изостава в растежа. След консултация педиатър, ги насочват към проучвания в София.

" 6-7 години го следиха, без никакво лекуване, защото направиха проучване на хормон на растежа и се оказа, че има задоволително. Но продължаваше да си изостава в растежа и преди 3 години към този момент доцент Стефанова взе решение, че би трябвало да стартираме лекуване с хормона, с цел да подпомогнем просто малко по-бързо да се случат нещата и да може да настигне връстниците си ", описа пред камерата на майката на Денис - Десислава Николова.

Лечението дава резултат, само че медикаментът е безценен и по тази причина фамилията разчита на " Българската Коледа ".

" С увеличение на дозата и разноските стават по-големи. Ако ние би трябвало да го закупуваме, ще ни коства към 15 000 лева тази година ", споделя Десислава.

Самият Денис приема всичко в живота с усмивка. В момента той е възпитаник в 8 клас в Професионалната гимназия по речно корабостроене. Обича и компютърните игри.

" Предимно си играя на компютъра, с това се занимавам, само че също по този начин и си изучавам за учебно заведение. През седмицата вървя и на карате, там също упражнявам ", споделя Денис.

Семейството му е неговата опора в сложни моменти. Денис и околните му имат вяра, че историята ще има благополучен край и не губят вярата си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР