„Моля, сънародниците ни, които пътуват в чужбина, Западна Европа, където

...
„Моля, сънародниците ни, които пътуват в чужбина, Западна Европа, където
Коментари Харесай

Четвърта доза срещу COVID през есента препоръчва проф. Кантарджиев

„ Моля, сънародниците ни, които пътуват в чужбина, Западна Европа, където сходно на Гърция сега има разпространяване на новите разновидности, да употребяват маски по време на полета и изключително на летищата. Моля, хората, които се намират в Гърция, да съблюдават разпоредбите, които изискват управляващите там. Когато се връщат от Гърция от курорт, да не се срещат няколко дни с хора тук “, прикани той от ефира на БНР.

Кои разновидности на COVID-19 се популяризират сега?

„ Вчера един доста добър епидемиолог Мария ван Керхов направи хубаво обзорно изявление, обяснявайки нарастването на случаите на ковид в тези летни месеци, изключително в Европа. Обяснението, което тя даде е, че 50% от случаите са разновидността на Омикрон ВА.2. Това е по-предишният вид, който стартира да измества главния Омикрон, който се яви есента и беше присъщ с доста елементарно предаване от човек на човек “, уточни проф. Кантарджиев.

„ За страдание новите разновидности стават още по-лесно предаваеми, а 10-15% от общия брой случаи са разновидностите 4 и 5, които са присъщи за Европа. Те бяха пренесени от Латинска Америка “, добави той.

Налагат ли се специфични ограничения?

„ Тези разновидности към момента не са пристигнали в нашата страна, само че сега, в който дойдат, би трябвало да сме научно обосновани. Да кажем, че тези нови разновидности към този момент имат епидемиологично разпространяване, с цел да може да се намерения за някакви ограничения. Винаги, когато има опция да се проветрява в градския превоз, дано се прави. Времето е идеално и прозорците би трябвало да бъдат оптимално отворени “, сподели още експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР