Молдовски полицейски служители са наложили 103 глоби за носене на

...
Молдовски полицейски служители са наложили 103 глоби за носене на
Коментари Харесай

В Молдова наложиха над 100 глоби за носене на георгиевска лента на 9 май

Молдовски полицейски чиновници са наложили 103 санкции за носене на георгиевска лента по време на състоялото се през вчерашния ден многохилядно Шествие на успеха в Кишинев. Както заяви през днешния ден пред телевизия ТВ-8 началникът на Главния инспекторат на полицията Виорел Чернеуцяну, измежду нарушителите има и депутати.

" Констатирахме 103 нарушавания. Сред фигуриращите в протоколите, 10 души влизат в категорията лица, заемащи публични постове. В околните дни те всички ще бъдат санкционирани ", сподели полицейският чиновник и посочи, че измежду нарушителите има депутати, в това число от Народното събрание на Гагаузката автономност, което анулира наложената от Кишинев възбрана. По думите на Чернеуцану информацията за депутатите е била предадена от полицията в Генералната прокуратура, която ще дефинира използваната към тях процедура.

От своя страна ръководителят на молдовския парламент Игор Гросу сподели, че депутатите ще бъдат санкционирани. " Дори в случай че измежду тях има депутати, това не ги освобождава от отговорност. Те са нарушили закона и би трябвало да дават отговор за постъпките си. Никой не е над закона, а това което забелязах е, че множеството жители са спазвали закона ", сподели Гросу пред телевизия ПРО-ТВ. /Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР