Можем да смятаме, че четвъртата вълна затихва. Смъртността спада, но

...
Можем да смятаме, че четвъртата вълна затихва. Смъртността спада, но
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Четвъртата COVID вълна стихва, но смъртността остава висока

Можем да считаме, че четвъртата вълна затихва. Смъртността спада, само че остава на високи равнища поради недоброто здравословно положение на българите, проблемите в системата на опазването на здравето. В България случаите, които приключват съдбовно, са при неимунизирани, и то в рисковите групи. Това сподели пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, консултант на министъра на опазването на здравето. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28953
Тя акцентира, че зеленият документ е грижа за персоналното здраве и за здравето на близките. 

Сертификатът имаше два позитивни резултата. Хората започнаха да се тестват доста, което даваше опция да се откриват рано случаите. Освен това започнаха да се имунизират доста повече хора. Вече имунизираните са 30% от популацията. Зеленият документ ни обезпечава оптималната опция за сигурност, добави още съветникът на здравния министър.

Проф. Кожухарова разясни, че у нас към момента няма публично регистриран случай на Омикрон. 

,,Възможно е този вид да провокира по-лека клинична картина. Притеснява ме това, че толкоз бързо нараства. Когато има огромен брой инфектирани хора, постоянно има и по-тежки случаи. Затова дано повече хора да се ваксинират``, моли тя. 

По думите ѝ в Народното събрание епидемиологичният риск не е дребен.

Там не се оцени, че зеленият документ е мярка за сигурност. Редно е една противоепидемична мярка, която се отнася към един съответен извършител, да се отнася еднообразно за всички хора, уточни проф. Кожухарова в умозаключение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28953  Експерт: Предстои ни да се сблъскаме с двойна зараза Експерт: Предстои ни да се сблъскаме с двойна зараза  Над 40 хиляди стачкуваха за следващ път против Коронавирус ограниченията в Австрия Над 40 хиляди стачкуваха за следващ път против Коронавирус ограниченията в Австрия  Австралия съкратява периода за слагането на трета доза Австралия съкратява периода за слагането на трета доза
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР