Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни?

...
Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни?
Коментари Харесай

Може ли икономичният режим на пране да застраши здравето ни?

Може ли икономичният режим на пране да заплаши здравето ни? Може.
Учени разгласиха отчет от проучване на портала MedicalXpress, в което показват, че икономичният режим на пране не разрешава унищожаването на рискови бактерии, устойчиви на антибиотици, които могат да повлияят на здравето ни.
Авторите на проучването стигат до такива изводи, откакто чиновници на болница в Бон помолили учените да обяснят повода за продължителната зараза, избухнала в здравно заведение.
Както учените са открили, в контейнерите за прахуляк и върху гумените уплътнения вътре в барабана на пералнята има доста бактерии, които са покрай причинителите на пневмония.
Учените изясняват, че тези бактерии, които не се унищожават при прането на пестелив режим, засягат червата, като по този метод предизвикват колит и други стомашни проблеми.
Изследователите поучават хората да не употребяват този режим, в случай че у дома живеят хора с хронични инфекции или незарастващи рани.
По-рано стана известно, че бактериите, които предизвикват тежки форми на ентероколит, приспособени към живота в лечебните заведения, с помощта на икономиите от ден на ден предизвикват огнища на труднолечима диария, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР