Може и да не сте си помисляли да отидете в

...
Може и да не сте си помисляли да отидете в
Коментари Харесай

Райски птици : Шри Ланка е известна най-вече със своите слонове, но истинската атракция е друг вид дива природа

Може и да не сте си помисляли да отидете в Шри Ланка, с цел да наблюдавате птици, само че постоянно е добре да се вслушвате в препоръките на локалните поданици - даже на античните.

Преди към 5000 години на мястото, където през днешния ден се намира праисторическият пещерен обект Kurullangala, незнаен художник е скицирал локалните пауни. Изображенията са толкоз точни, че е ясно, че наблюдаването на птици на този остров в Индийския океан е било на мода от дълго време.

А пауните към момента са там. Тяхното упорито кукуригане, което постоянно припомня за незабавно известие по системата за обявяване, е навсякъде - чуват се даже по време на изкачването на скалата Сигирия, постоянно наричана Осмото знамение на света.

 width=

Това е родното място на птиците, само че те към момента наподобяват неуместно, а оперението им е малко претрупано, като неудобен костюм за гала по награждаване.

Но те са измежду най-очевидните представители на чудната гама от екзотични птици, които, в случай че сами по себе си не са задоволителни, с цел да ви привлекат на този буколически остров, то сигурно ще подсилят прекарването ви.

През последните години Шри Ланка изпитваше компликации. Дългогодишната революция беше последвана от цунамито от Boxing Day през 2004 година, терористична офанзива през 2019 година, пандемията Ковида и срив на стопанската система през 2022 година Но все пак това страната остава отзивчива, безвредна и оптимистична и толкоз невероятна за природата, колкото постоянно е била. Можете да извършите услуга на страната - туристите от всевъзможен тип са съществено приветствани.

Посетих я за две седмици през юни, като обиколих острова с превъзходен лидер, Манодж Кумара, от Jetwing Eco Holidays.

Националният парк " Кумана " е едно от най-хубавите места в света, където може да се види див леопард и мечка безделник - само че за един ден видях повече от 80 типа птици с прелестни имена като елементарна йора, пурпурна слънчева птица, райска мухоловка и огромен ракетоопашат дрог.

 width=

Полети на фантазията: Доминик вижда рисуван щъркел в националния парк Вилпа

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР