може да се превърне в идеалната храна за хората с

...
може да се превърне в идеалната храна за хората с
Коментари Харесай

Средиземноморската диета помага при диабет

може да се трансформира в идеалната храна за хората с. Ако преминат на такава, има възможност да отпадне нуждата от банкет на препарати, понижаващи равнището на кръвна захар, заяви английското издание „ Експрес ”.
В материала се цитират резултатите от изследвани на учени, които желали да схванат по какъв начин избран вид храни въздействат на равнището на захарта в организма.
 Средиземноморската диета - ключът към красивото тяло Средиземноморската диета - ключът към красивото тяло
Скорошни изследвания сочат, че диетата, включваща прясна риба, зеленчуци, зехтин, ядки, фасул и пълнозърнести храни е от основно значение...
За задачите на изследването били определени 215 доброволци с наднормено тегло и диагностициран диабет от втори вид. Половината от тях трябвало да одобряват храни с ниско наличие на мазнини и лимитирано количество калории, а другата половина спазвали средиземноморска диета с огромно количество морски блага, плодове и зеленчуци.
Четири години по-късно 70 % от участниците в първата група към този момент се нуждаели от препарати за събаряне равнището на кръвната захар, до момента в който при втората група от тях се нуждаели единствено 44 % от участниците.
Учените стигнали до извода, че средиземноморската диета освен поддържа естествени равнища на глюкоза при диабетиците, само че и оказва помощ на здрави хора да се предпазят от това заболяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР