Може да се говори, че човечеството е на пропастта тогава,

...
Може да се говори, че човечеството е на пропастта тогава,
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Готови сме да посрещнем бежанска вълна от Израел

Може да се приказва, че човечеството е на пропастта тогава, когато почтени деца губят живота си. България е в цялостна подготвеност, в случай че има бежански поток от Израел, да даде всички форми на протекция за малолетни и малолетни деца от Израел. В това увери общественият министър Иванка Шалапатова пред БиТиВи.

Все още няма данни за мигрантска вълна от Израел.

Шалапатова добави, че всички зони за протекция на малолетни и малолетни непридружени деца от Израел ще окажат всякаква форма на поддръжка, в това число и от Държавната организация по протекция на бежанците.

За нарастването на минималната работна заплата на 933 лева от 2024 година, Шалапатова разяснява, че минималната работна заплата е значимо да бъде съответна, тъй като не можем да продължаваме в България да има работещи небогати хора. Чуват се причините на работодателите и синдикатите, само че нашата мотивация е да повишим приходите на хората. Няма по какъв начин да се борим с бедността, в случай че останем обратно с коригирането и увеличението на минималната работна заплата, добави общественият министър.

Водената до този миг обществена политика не е компенсирала бедността, сподели Шалапатова и добави, че нейната политика и екипът е ограничение на бедността измежду децата.

Иванка Шалапатова вижда и сериозна интензивност в Министерство на стопанската система и промишлеността да овладе

Тя е чула паниките на доста пенсионери поради неналичието на коледни добавки в бюджета. Не е обикновено пенсионерите да чакат коледната надбавка. Шалапатова търси опция и за възрастните хора в по-малки центрове за настаняване, а не в типичните домове за възрастни хора.е цените на храните и инфлацията. Близо 26% от децата живеят в риск от беднотия и от обществено изключване, регистрира тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР