Мохсен Резай, който е старши командир на Ислямската революционна гвардия

...
Мохсен Резай, който е старши командир на Ислямската революционна гвардия
Коментари Харесай

Революционната гвардия на Иран предупреди самолетоносач на САЩ да не се приближава

Мохсен Резай, който е старши пълководец на Ислямската революционна армия на Иран, предизвести военноморските сили на Съединени американски щати да държи своите кораби, в това число и самолетоносач, на разстояние от катерите на армията във водите на Персийския залив.

" Тръмп, кажи на вашите военни кораби да не минават покрай катерите на Революционната армия ", настоя Резай, представен от организация ИСНА.

Коментарите пристигнаха ден откакто Вашингтон дефинира Революционната армия на Иран за терористична организация, което иранският висш водач аятолах Али Хаменеи дефинира като деяние, вкоренено в американската " злоба " против армията.

" Революционната армия на Иран е авангардът както на бойното поле, изправяйки се против врага на (иранските) границите и даже на няколко хиляди километра (в Сирия), по този начин и на политическото полесражение против врага ", акцентира Хаменеи.

Позовавайки се на хода на Съединени американски щати за вкарване на армията в черния лист, Хаменеи съобщи, че " такава неприязън няма да докара до на никое място " и че " с тяхната машинация се връща назад към тях, враговете на Ислямската република - такива като Тръмп и идиотите (...) в американското държавно управление - се движат към дъното ".

Началникът на Революционната армия Мохамед Али Джафари от своя страна отхвърли дейностите на Вашингтон, които съгласно него били " много смешни, защото Революционната армия е в сърцата на хората ".

Джафари също по този начин даде обещание, че " Революционната армия ще усили своите отбранителни и нападателни качества през идната година ".

Вчера Върховният съвет по национална сигурност на Иран дефинира Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) и всички свързани с него сили за терористична организация като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати.

Обявявайки решението си да включи Революционната армия на Иран в черния лист през вчерашния ден, американският президент Доналд Тръмп се похвали, че този " невиждан " ход " признава действителността, че Иран не е единствено страна спонсор на тероризма, само че че Революционната армия интензивно взе участие в, финансира и поддържа тероризма като инструмент на държавното ръководство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР