Могат ли санкциите “Магнитски да променят политическата ситуация у нас?

...
Могат ли санкциите “Магнитски да променят политическата ситуация у нас?
Коментари Харесай

Политолог: Санкциите по “Магнитски” са свързани със съдбата на ГЕРБ и БСП

Могат ли глобите “Магнитски ” да трансформират политическата обстановка у нас? Темата разясниха политолозите Даниел Смилов и Първан Симеонов, политическият анализатор Кристиян Шкварек и Арман Бабикян от “Ние идваме ”.
“По-интересни са политическите последствия от глобите по “Магнитски ”, основно свързани със ориста на балканския лагер в лицето на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи ”, разяснява Първан Симеонов. Според него “бенефициенти са Политическа партия и Демократична България ”.
Посланието на Съединени американски щати, налагайки глобите, е: “Слагайте си тези хора в Народното събрание, само че не ни ги водете у дома ”, счита Смилов. 
“Последиците би трябвало да вървят в две направления ”, сподели още той - наказателно правната, където прокуратурата би трябвало да си свърши работата, и политическата линия за вдишване на отговорност. “Когато има такава спекулация в хазартния бизнес за 700 млн. лева, които са изчезнали от хазната, това значи, че политическата отговорност стига до върха ”, добави той. 
“В този лист има и други хора, които не са категорично упоменати, само че попадат имплицитно ”, сподели още той, като засяга водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. “В предния транж от глобите съвсем фигурираше като човек,  на който Божков е давал рушвет ”, уточни той. 
Политическият анализатор Кристиян Шкварек обаче е на противоположно мнение -санкциите от Съединени американски щати са опит за външно ръководство на страната ни.  “Има един детайл, който никой не загатва и това е таймингът - всякога, когато този лист се изкара по този метод, ние сме в предизборна конюнктура. Когато се случва това всякога преди избори, ни тласка към хипотезата, че става въпрос за външно политическо ръководство на България ”, сподели той и позволи, че при последващи избори, ще има трети пакет от наказания по “Магнитски ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР