Мога да кажа, че донякъде ме изненада единодушието на номинацията

...
Мога да кажа, че донякъде ме изненада единодушието на номинацията
Коментари Харесай

Печен следовател каза кои роптаят срещу кандидатурата на Гешев за главен прокурор

Мога да кажа, че ненапълно ме изненада единодушието на номинацията на Иван Гешев. Такива номинации могат да вършат единствено членове на съдийската гилдия и правосъдния министър. Прокурорската гилдия стигна до това не непринудено и в последния миг, а с поредност от дейности и най-много след среща с камарата на следователите, като в общи линии беше обрисувана визията на претендента.

Тази кандидатура изцяло се припокрива с профила. Крайно време е основния прокурор на България да бъде излъчен от прокурори, сподели в ефира на Канал 3 следователят Ясен Тодоров.


Ние считахме, че претендента би трябвало да е от нашите редици. Всеки започващ в този момент занапред работа може да се надява, че в случай че работи професионално може да стигне до тук. Иван Гешев е доста добър тласък, тъй като той е почнал от доста ниско равнище. Не знам дали ще бъде препоръчана втора номинация. Това е единствено началото на надпреварата, за Иван Гешев има 11 индивида дали своят вот, само че има още 6, които би трябвало да убеди в позитивната визия и качествата си, сподели още той.

„ Демократична България” са хората, които вършат рекет и тормоз върху законен орган. На българските жители би трябвало да им е ясно, че не улицата избира основния прокурор. Висш съдебен съвет не се състои от инцидентни хора, които са срещнати по улицата. Самата кандидатура е много подкрепена от доста хора. В последна сметка, с дейностите си прокуратурата визира доста стопански ползи. Концепцията на сегашния основен прокурор е изпълнена и тя работи. Над 95% от вкараните обвинителни актове, приключват с присъди. Тези, които попадат под ударите на закона, най-вече роптаят против Иван Гешев. Един доста позитивен факт в неговата работа е, че си влиза като обвинител в залата по делата против КТБ. Той е осведомен с това дело и съм го чувал да споделя, че не може да бяга от отговорност, съобщи Тодоров.

Бих дал Съвет на Иван Гешев: би трябвало макар помията, която ще се излее върху него да бъде равно далечен от всички обекти, както и да ползва закона в цялата му суровост, сподели още следователят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР