Моето определение за нашата здравна система е, че тя е

...
Моето определение за нашата здравна система е, че тя е
Коментари Харесай

Хинков: COVID-19 разкри слабостите на здравната система

Моето определение за нашата здравна система е, че тя е фрагментирана. Тази фрагментация изяснява значително и нейната неефективност. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков по време на дискусионна платформа. Събитието се провеждащата в София Тех Парк.

Според здравния министър при заболяване човек влиза за лекуване в дадена болница, само че откакто е изписан пациентът постоянно се връща „ там откъдето е влезнал “. Не продължава тази грижа, която е нужна, с цел да може човек дефинитивно да се излекува и да се наблюдава дали резултатът от лекуването в болничното заведение е подобен, какъвто би трябвало, изясни той. По думите му фрагментацията води до това, че се наливат средства в здравната система, а резултатът не е добър.

Никой, в това число и аз, няма да сложи въпроса за увеличение на здравната вноска, преди да сме запушили всички пробойни в системата, сподели също Хинков. 

Аз чух, че нашите заболели не престават да са заболели, че опазването на здравето не дава отговор на упованията, тъй като нашата смъртност е една от най-високите, сподели още Хинков по отношение на предишни изявления на лекари, специалисти и депутати по тематиката опазване на здравето.

Здравният министър сподели, че COVID-19 е разкрил слабостите на системата. Той дефинира пандемията като стрес тест, който е посочил, че „ системата не е готова да посреща такива съществени удари “.
Обнадежден съм обаче, тъй като видях, че в доста лечебни заведения се развива система на централизирана кислородна терапия и обезпечаване на инфраструктура за делене на потоците пациенти при потребност, уточни още Хинков.

Здравната карта е единствено ориентировъчен инструмент за осъществяване на политика, не е решение за проблемите, които имаме, разяснява също той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР