Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши

...
Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши
Коментари Харесай

Желязков: Модернизацията на жп възел Пловдив ще позволи да довършим жп магистралата до Бургас

Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще разреши да се довърши към 2024 година жп автомагистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч и ще минават безконфликтно през Пловдив със 130 км/ч. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на подписването през днешния ден на контракт сред Национална компания „ Железопътна инфраструктура " и изпълнителят на модернизацията „ Геострой Лантания " ДЗЗД.
„ В рамките на този план е стихотворец задължението и пред жителите на Пловдив, и в народен аспект, да се влагат близо 250 млн. лева ", добави министър Желязков. По думите му това ще разреши освен модернизацията на жп възел Пловдив, гара „ Разпределителна ", Централна гара, стоманения път, системите за безопастност, телекомуникации и сигнализации. „ Това са детайли от обновяването на инфраструктурата на нашата страна и задължения, които дружно с нашите сътрудници от Европа, които финансират по Механизма за обвързвана Европа, сме поели и ясно изпълняваме ", добави той.
***
Обект „ Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, в това число в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия " е част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив ". Стойност на контракта за строителство е 132 520 700 лв. без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 35 месеца. Европейското съфинансиране е по линия на Механизма за свързване на Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР