Модернизация на производството, инвестиции в иновативни проекти и световно признание

...
Модернизация на производството, инвестиции в иновативни проекти и световно признание
Коментари Харесай

За 10 години Асарел създава съвкупно търсене на стоки и услуги за 5.1 млрд. лв.

Модернизация на производството, вложения в новаторски планове и международно самопризнание за ръководителя на надзорния съвет Димитър Цоцорков. Така наподобява 2022 година за " Асарел-Медет " АД, систематизирана в едно изречение. В изискванията на световна неустановеност панагюрската компания продължи политиката си и влага 74 млн. лева по седемте стратегии за стабилно развиване през 2022 г.От тях 53 млн. лв. са вложени в осъществяването на стратегическите планове и дилемите за рационализация, включени в програмата " Качество, продуктивност и себестойност ". Останалите планове обезпечават осъществяването на годишните стратегии " Подобряване на здравословните и безвредни условия на труд ", " Екология ", " Енергийна успеваемост ", " Развитие на минерално-суровинната база ", " Развитие на човешкия капитал " и " Корпоративно развиване ".

Модернизация на производството, вложения в новаторски планове и международно самопризнание за ръководителя на надзорния съвет Димитър Цоцорков. Така наподобява 2022 година за " Асарел-Медет " АД, систематизирана в едно изречение. В изискванията на световна неустановеност панагюрската компания продължи политиката си и влага 74 млн. лева по седемте стратегии за стабилно развиване през 2022 година

От тях 53 млн. лв. са вложени в осъществяването на стратегическите планове и дилемите за рационализация, включени в програмата " Качество, продуктивност и себестойност ". Останалите планове обезпечават осъществяването на годишните стратегии " Подобряване на здравословните и безвредни условия на труд ", " Екология ", " Енергийна успеваемост ", " Развитие на минерално-суровинната база ", " Развитие на човешкия капитал " и " Корпоративно развиване ".

Откроява се планът за преместването на ново ходило на насипообразувателя на Циклично-поточната софтуерната линия за превоз на откривка. Впечатляващото със своите габарити минно оборудване - високо колкото 5-етажна постройка, беше преместено на разстояние към 2 км при превъзмогване на денивелация 50 метра, което се прави за първи път в историята на компанията.

Продължиха вложенията и в новаторски планове. През 2022 година Европейската комисия утвърди нов научно-изследователски план AGEMERA, в който " Асарел-Медет " е единствената българска минна компания, която си партнира с още 19 други организации от 9 страни. Целта на новия план е да отключи капацитета на Европа в региона на сериозните материали за зеления преход посредством осъществяване на съвременни геоложки и геофизични изследвания на обща повърхност над 4700 кв. км в Стария континент. По този метод ще се детайлизира картата на сериозните материали - кобалт, боксит, литий, ванадий, ниобий, тантал и други, което е от стратегическо значение за развиването на стопанската система и суровинната осигуреност на Европейския съюз.
Реклама
Панагюрската компания, която е един от водачите в родната минерално-суровинна промишленост, възнамерява да резервира капиталовия ритъм и през 2023 година Заложените средства по фирмените стратегии за стабилно развиване са над 138 млн. лева
Ефектът " Асарел "
Пълното влияние от добивната и преработвателната активност на фирмите от групата " Асарел " след отчитане както на директните резултати от из­вършените разноски, по този начин и на генерираните спомагателни вторични ефек­ти по веригата на цената може да се оцени като основано вкупом вътрешно търсене в националната стопанска система през 2021 година в размер на 652 млн. лв., показват от Института за пазарна стопанска система.

Извън резултатите върху стопанския оборот по линия на комерсиалните взаимо­отношения на " Асарел-Медет " през 2021 година предприятията в групата " Асарел " генерират заплащания на налози, такси, осигуровки и концесионно хонорари в общ размер близо 53 млн. лв..

От Института за пазарна стопанска система правят оценка директните въздействия от активността на групата " Асарел " на общо към 3.3 милиарда лв. за интервала от 2012 до 2021 година, непреките спомагателни въздействия - на над 1.8 милиарда лв., или вкупом е основано над 5.1 милиарда лв. в допълнение търсене на артикули и услуги в българската стопанска система.
Реклама
Анализът сочи, че за интервала 2012 - 2021 година " Асарел-Медет " АД e непроменяемо измежду 70-те най-големи нефинансови предприятия в страната по доходи от продажби и в топ 3 на предприятията в добивната промишленост. Панагюрската компания е измежду най-големите индустриални вложители в България, като има голям резултат върху стопанската система и обществената среда в региона на Панагюрище, показват от ИПИ.

Инвестициите на групата в областта на опазването на здравето, образованието, туризма, културата и спорта водят до устойчиви резултати и трансформират обществената среда в Панагюрище:

Развитието на туристическата инфраструктура посредством дъщерното сдружение " Тракийски хотелиери ", както и вложенията в сферите на културата и спорта предизвикат спомагателен интерес към Панагюрище. Реализираните нощувки в града се усилват от към 22 хиляди през 2015 до близо 48 хиляди през 2019 година Въпреки отрицателните резултати от пандемията през 2022 година се регистрира връх, като записаните нощувки в Панагюрище доближават 52.3 хиляди в границите на годината. Достъпът до здравни услуги в община Панагюрище към този момент е на напълно ново равнище, което несъмнено е резултат от инвестицията на минната компания в локалната болница - МБАЛ " Уни Хоспитал ". Броят на болничните кревати се усилва от към 150 в интервала 2011 - 2015 година до 340 кревати в интервала 2016 - 2021 година Най-отчетливият индикатор за трансформацията на опазването на здравето в Панагюрище е растежът при броя на лекарите. Докато в интервала 2011 - 2014 година в общината има към 70 лекари, през 2016 - 2018 година техният брой към този момент е в границите на 170 - 180, а през 2019 - 2021 година към този момент надвишава 200. Инвестициите в болничното заведение и покачването на броя на лекарите и медицинските експерти вършат бранша на опазването на здравето един от най-динамичните в локалната стопанска система в последните години. Панагюрище е стабилно на второ място в страната по индикатора " население на един доктор ". На първите три места са Плевен (89), Панагюрище (106) и Пловдив (117). В челото наред с Панагюрище са огромни общини, които имат медицински университети и развита болнична мрежа, показват в разбора си от ИПИ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР