Моделът с клиничните пътеки е изчерпан, призна здравният министър Кирил

...
Моделът с клиничните пътеки е изчерпан, призна здравният министър Кирил
Коментари Харесай

Здравният министър с много важно признание за клиничните пътеки, което интересува всички

Моделът с клиничните пътеки е привършен, призна здравният министър Кирил Ананиев в отговор на доктор Георги Михайлов от Българска социалистическа партия в границите на парламентарния надзор. По думите му, би трябвало да се организира сериозна полемика по какъв начин да се премисли той - като се развие или напряко да се промени.

Ананиев призна, че хоспитализациите се усилват, откакто соцдепутатът установи, че съгласно данните от огласеното през вчерашния ден изследване на Евростат нашата страна е преди всичко по брой хоспитализации в Европейски Съюз на 1000 души население. " Наистина има такава наклонност ", съгласи се Кирил Ананиев и разгласи, че е поръчал финансов разбор на лечебните заведения с над 50 на 100 държавно присъединяване.

Анализът ще е подготвен до три седмици. Здравният министър има намерение да ускори контрола, а там, където има подозрения за закононарушения, даже възнамерява да се обърне за подпомагане към профилираните органи. Пред мен като министър на опазването на здравето стои отговорността за вярно разпределение на средствата в системата, изясни министър Ананиев. Приоритет в работата ми е усъвършенстване и вярно разходване на средствата в лечебните заведения, тъй че популацията да получава качествени здравни услуги, катеогричен бе той.

Здравният министър отговори на въпрос и на различен народен представител от Българска социалистическа партия, към този момент по отношение на епидемиологичните гърмежи на Хепатит А в община Раковски, тръгнали от ромските махали.Според Георги Търновалийски родителите там са доста обезпокоени и са на път да спрат децата си от учебно заведение, с цел да не се разболеят.

Ананиев даде информация за общо 144 регистрирани случаи на болни от жълтеница от юли насам, от които 105 са деца на възраст до 15 години.

Случаите на заболели деца са и в двете учебни заведения на града - в учебно заведение " Христо Смирненски " има 21 заболели възпитаници, а в учебно заведение " Христо Ботев " са 30. Има няколко случая и в двете детски градини в Раковски. Всички болни са приети в болница в университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, с цел да бъде предотвратено заразяване на още деца. По думите на министъра от 21 ноември насам имало регистриран единствено един нов случай.

Повече ограничения за прекъсване на заболяването, а освен наставления от РЗИ желаеха от Българска социалистическа партия. Според Георги Търновалийски родителите там са доста обезпокоени и са на път да спрат децата си от учебно заведение, с цел да не се разболеят. Това пък може да провали образователната година, предизвести социалистът. В отговор здравният министър посъветва обезпокоените майки да извърнат внимание на хигиената на децата си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР