Моделът на българската агенция Ивет Фешън София Маджарова имаше възможност

...
Моделът на българската агенция Ивет Фешън София Маджарова имаше възможност
Коментари Харесай

Модел на Ивет фешън участва в създаването на нова колекция на Burberry

Моделът на българската организация Ивет Фешън София Маджарова имаше опция да взе участие в основаването на нова сбирка на английския първокласен бранд Burberry. Тя беше определена на специфичен кастинг в Лондон, Англия, и получи опцията за 10 дни да се включи в екипа, който приготвя новите фешън трендове в облеклото.

"Беше доста забавно, тъй като станах очевидец на процеса по измислянето на модели и основаването им, разяснява 21-годишната София Маджарова. - Бях единствената българка измежду определените на кастинга да работят за Burberry. По през целия ден бяхме в централния офис на стилния бранд в Лондон. Работихме главно в криейтив департамента. Пробваха разнообразни комбинации на облекла върху нас и се опитваха да измислят нова сбирка ".

София Маджарова разкри и любопитни обстоятелства от стила на работа на дизайнерите на първокласния бранд. "Всяка фешън къща си има избран метод на работа при основаването на новите сбирки. Дизайнерите на Burberry обикалят магазините за винтидж артикули или облекла втора ръка из цялостен Лондон.

Всичко, което им хване окото, го взимат и го донасят в централата. Изсипват големите торби с облекла и обувки по земята и стартират работа. Взимат някакви дънки, шал и шапка и комбинират върху нас, моделите. Може едни дънки да ги разрежат на две, да закачат джоба от едни дънки върху други, да съберат две поли в една, да раздерат няколко пуловера и да създадат един, да натъпчат някое фишу в чорап или в обувка...

Всичко това обличат върху нас. Накрая поставят една шапка на Burberry и стартират да построяват силуета, да осъществят концепциите си, които след това събират в нова сбирка. Това е първият стадий от работата - закърпването на някакви елементи в един модел ".

За десетте дни работа за Burberry София Маджарова минава през всички стадии на основаване на новата сбирка. "Във втория стадий, откакто към този момент са поизчистили визията, започваха да рисуват и да снимат другите модели, описа още 178-сантиметровата брюнетка.

На този стадий се включи и самият основен изпълнителен шеф на Burberry Марко Гобети, с който имах достойнството да се срещна. Той правеше събрания с дизайнерите, на които разясниха концепциите и изчистваха моделите. Беше доста забавно да видя целия този развой на работа.

Направи ми усещане, че всички дизайнери в криейтив департамента бяха доста млади, интерсни и най-много - екстравагантни. Не съм предполагала, че тъкмо по този метод се случват нещата при основаването на нова фешън сбирка на Burberry. Беше в действителност впечатляващо! ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР