Модел на политически стерилен кабинет, без участието на ярки политически

...
Модел на политически стерилен кабинет, без участието на ярки политически
Коментари Харесай

Дончев: Политически стерилен кабинет с третия мандат не е толкова лошо

Модел на „ политически безплоден кабинет ”, без присъединяване на ярки политически фигури и осъществен с третия мандат, вижда заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев като „ другоземен ”, само че не толкоз неприятен.

Според Дончев подобен кабинет би трябвало да се образува с присъединяване на колкото повече партии и с явен лист от задания – с явен мандат и явен период на валидност. Един подобен модел може да се окаже не толкоз неприятен, сподели Томислав Дончев пред Нова телевизия.

Относно държавния бюджет, Дончев попита: Как да внесем бюджет с Политическа партия? Разминаванията ни са за десетки милиарди.

По думите му сред преобладаващата част от партиите би трябвало да има консенсус във връзка с това по какъв начин да наподобява един бюджет.

„ Вижте диалозите през вчерашния ден. Разминаванията във връзка с макроикономическите индикатори, във връзка с прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази обстановка да бъде импортиран бюджет? Внасянето на бюджет е извънреден ангажимент на кабинета, бил той длъжностен или постоянен, сподели Дончев и посочи, че Народното събрание не може да задължи държавното управление да го направи.

Според депутата от ГЕРБ-СДС най-лошият вид е гледането на бюджета да се трансформира в съревнование по популизъм. Той акцентира, че това не трябва да се позволява – „ партиите да си купуват национална обич с бюджетни пари “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР