Мобилното приложение Гражданите ще дава информация къде ще се затварят

...
Мобилното приложение Гражданите ще дава информация къде ще се затварят
Коментари Харесай

Приложение ще осведомява за живота в София, ще може да се сигнализира за проблеми

Мобилното приложение " Гражданите " ще дава информация къде ще се затварят улици за ремонт, какви ще са измененията в придвижването, само че и какви културни събития ще има в София. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от в. " 24 часа ".
Според нея, приложението към този момент има над 113 хиляди консуматори, само че там могат да се записват 500 хиляди С платформата може да се алармира за нередности в София, само че не и анонимно. Най-често хората сигнализират за неприятна настилка на тротоарите, неработещо осветяване, погрешно паркиране, неокосени треви, звук от градежи и други
" Всеки консуматор на база на адреса, който слага при регистрация, може да получава таргетирани вести за прекъсване на вода, топлоподаване, ремонтни действия, или съществени тапи от произшествия, които биха могли да объркат деня му. Съобщенията ще се получават в задатък и ще изскачат на смарт телефона като уведомление ", изясни Тодор Лилков, който е един от основателите на приложението.
Партньорството на общината с " Гражданите " започва със събиране на информация за коли, излезли от приложимост. От 2017 година до момента сигналите през приложението са 4334, заяви кметицата. През последните 10 години непринудено отстранените остарели коли от улиците на града са над 8000, а наложително преместени са други 1500. За този интервал са получени общо над 13 800 сигнала.
Фандъкова даде обещание след монтирането на 22 датчика за премерване на качеството на въздуха в София приложението да праща данни на жителите и за чистотата на въздуха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР