Мобилността продължава да расте с все по-засилени темпове, съобщават анализаторите

...
Мобилността продължава да расте с все по-засилени темпове, съобщават анализаторите
Коментари Харесай

Прогноза: След 30 години автомобилите ще се два пъти повече


Мобилността продължава да пораства с все по-засилени темпове, оповестяват анализаторите на Световната банка в „ Отчет на международната подвижност 2017 ”. В идващите три десетилетия броят на колите на земята ще се удвои и ще доближи 1,2 милиарда, като главната част от тях ще бъде съсредоточена в един район.

Докладът показва, че още през 2030 година годишният пътникопоток ще надвиши 80 трилиона километра. Това ще е с 50% повече по отношение на 2015 година

През 2020 година над 60% от международния трафик ще бъде концентриран в Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток и Африка, добавя vesti.bg.

Особено стремглаво ще нараства мобилизацията в Китай. През предходната година в Поднебесната империя бяха продадени 28,03 млн. автомобила, което жестоко е към 30% от общите международни продажби, които възлизаха на 28,03 млн. леки автомобила. Ръстът на тази готовност слага страната пред екологичен колапс, заради което Китай към този момент съобщи, че ще вкара квотен принцип, съгласно който ще задължи производителите една част от продукцията им да е от електрически автомобили. Крайната цел е в даден миг да бъде неразрешена продажбата на коли с ДВГ.

Докладът на Световната банка показва, че човечеството по света се движи в посока на реализиране на устойчива обилност. Към днешна дата доста хора нямат достъп до превоз. Около 450 млн. индивида в Африка, което е над 70% от селското население на континента, към днешна дата няма достъп до работа, обучение и медицински услуги, защото не разполага с никакъв превоз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР