Мобилният чип съдържа памет HBM2 за работа с GPU-тоМобилният процесор

...
Мобилният чип съдържа памет HBM2 за работа с GPU-тоМобилният процесор
Коментари Харесай

Intel обяви Core H процесор с графично ядро AMD

Мобилният чип съдържа памет HBM2 за работа с GPU-то

Мобилният процесор Core H сплотява CPU, GPU и памет HBM2

Intel публично удостовери появилите се по-рано информации, че ще употребява в своите процесори графично ядро от AMD. Нещо повече, компанията повдигна леко завесата и пред първите си мобилни процесори Core H с AMD GPU.

Core H се явява процесор от осмо потомство във флагманската линия чипове на Intel. Известно е, че към осмо потомство Core се отнася към момента необявеното семейство процесори Cannonlake – първите, направени по 10-нанометров софтуерен развой. Предполага се, че точно Cannonlake са процесорите с графичен GPU от AMD.

Освен това Core H ще съдържа памет HBM2, нужна за работа с GPU-то. Всички тези съставни елементи се разполагат на една поставка, само че във тип на обособени кристали. Intel към този момент не разкрива детайлности за графичното ядро и размера на паметта. Може да се допусна само, че GPU-то е от потомство Vega.



Известно е също, че GPU и паметта са съединени с интерфейс Embedded Multi-Die Interconnect Bridge (EMIB). Новият Core H процесор е първият артикул на Intel с такава шина. Според компанията, въз основата на този чип производителите на компютри ще могат да основават тънки и високопроизводителни ноутбуци за работа, игри и даже за виртуална действителност (VR).

Повече детайлности за Core H се чакат при започване на идната година, най-вероятно на  изложението CES 2018 в Лас Вегас, което се организира обичайно през януари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР