Мобилни ресурсни кабинети ще обслужват деца със специални образователни потребности

...
Мобилни ресурсни кабинети ще обслужват деца със специални образователни потребности
Коментари Харесай

Мобилни ресурсни кабинети за децата със специални образователни потребности в Търговищко

Мобилни ресурсни кабинети ще обслужват деца със специфични просветителни потребности в Търговищка област. Заради следващото прекосяване на учениците към образование в електронна среда, трите служебни автомобила на Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение /РЦПППО/ са оборудвани и заработиха като " Мобилни ресурсни кабинети ".

С мобилните кабинети ще бъдат обхванати всичките пет общини в региона. Специалистите пътуват до обитаемоте места, раздават на децата работни листи и материали, оказват помощ им при асимилиране на образователното наличие и при включване в образование от разстояние в електронна среда. Специалисти от Центъра обикалят и с персоналните си коли и провеждат спонтанни образователни кабинети навън. 

Работата в мобилните кабинети протича при съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения.

Ресурсният център, който обслужва цялата област Търговище, работи с към 500 деца и възпитаници на възраст от 3 до 18 години . В дейностите с тях са ангажирани 58 експерти - ресурсни учители, психолози, логопеди, слухово-речеви рехабилитатори, кинезитерапевти, ерготерапевти, които са разполагаем и за онлайн съвещания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР