Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която

...
Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която
Коментари Харесай

Зеленски: Мобилизацията е признание. Руската армия се разпада

Мобилизацията в Русия е самопризнание, че нейната кадрова войска, която " десетилетия е била подготвяна за присвояване на непознатото, не устоя и се разпада ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в своето послание тази нощ, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Държавният глава изрази признателност към всички украинци, които пазят независимостта на страната си. По думите му Украйна е съумяла да промени хода на войната, тъй че " всеки окупатор, дори и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към успеха ".

Той акцентира, че каквито и да бъдат решенията на съветското управление, те не трансформират нищо за Украйна – освобождение на страната, отбрана на народа и готовност на международната общественост за изпълняването на тези задания.

Зеленски благодари на европейските съдружници на Украйна " от Исландия до Румъния ". 

В края на обръщението си президентът премина на съветски език и разяснява митингите в Русия срещу мобилизацията. Той пита " за какво да вземем за пример дагестанци, или които и да било други, би трябвало да умират "  в Харковската област или край Донецк. По думите му това решение е взето от  " един човек в Русия от името на всички жители на Русия ". 

" Вие към този момент сте съучастници в тези закононарушения, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите ", разгласи той.

И им сподели, че в този момент за тях е време да вземат избор: за мъжете - дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си. Както и за дамите - дали да изгубят вечно своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от крах.

По думите на украинския президент до момента 55 хиляди съветски бойци са починали за половин година, а десетки хиляди са ранени.

" Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предайте в украински плен ". 

 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР