МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“ ще бъде една от малкото болници

...
МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“ ще бъде една от малкото болници
Коментари Харесай

В Търново откриват Център за лечение на пациенти с рани от съдов произход

МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ ще бъде една от дребното лечебни заведения в страната, която разполага с Център за лекуване на пациенти с рани от съдов генезис, оповестиха от лечебното заведение. Идеята е на съдовите хирурзи доктор Любослав Шкварла и доктор Константин Грудков взаимно с новото управление на болничното заведение, а задачата е да бъде обезпечена качествена здравна услуга за пациентите, които са с рани, от съдов генезис и най - към този момент тези, които са усложнени и с огромна отминалост.

„ Центърът за рани ще даде опция на пациенти с хронична и остра артериална непълнота, както и на тези с хронична венозна непълнота и венозни рани, да получат амбулаторно лекуването под наше наблюдаване и при потребност от болнично лекуване да бъдат приети в болница. Почти на никое място в България няма лечебни заведения, които да дават на пациентите си такава сложна здравна услуга “, споделя доктор Любослав Шкварла, шеф на отделението по съдова хирургия.

В момента подобен вид превръзки се правят в отделението по съдова хирургия, което основава компликации, както за пациентите, по този начин и за медицинския личен състав зает в процеса.

„ Когато приказваме за рани, породени от хронична артериална непълнота, нашата задача е да осигурим проходимост на тези артерии, с цел да реализираме обикновено кръвообращение, на което е и първата причина за образуването на рана. Диабетът е главно такова положение, което води до така наречен диабетно ходило, до хронични рани на долните крака. Нашата упоритост с доктор Грудков е да увеличим размера на работа с пациенти, които са с сериозна исхемия на долния крайник(пациенти с болежка неподвижен и разнообразни по величина рани), директно застрашени от ампутация. Това значи интервенции на артерии под коляното и под глезена, които са доста дребни по мярка и изискват характерни умения, консумативи, инсталация и метод, с които ние разполагаме. Малко са центровете даже в Европа, които го вършат. Това ще даде доста по-добър взор на нещата, само че и доста по-добро, по- качествено и високотехнологично здравно обслужване на пациентите. Хубавото е, че в множеството случаи това се работи ендоваскуларно, т.е. няма хирургия “, разяснява доктор Шкварла.

„ Този вид лекуване е рутинна процедура и в Северна Америка, и в някои центрове в Европа. Водещи в това отношение са Италия, Испания, където са основани центрове, които правят тъкмо тази цялостна грижа за пациента. Създаването им трансформират живота на хората значително. Това са човешки ориси, за които е обезпечена една цялостна и комплекса здравна грижа. И макар, че интервалът на лекуване е дълъг и сложен, резултатите са впечатляващи. Това е нашата задача, модерна и високотехнологична съдова хирургия за пациентите от Велико Търнов и района – от възобновяване на кръвообращението, следене на резултата до зарастване на раната “, добавя още доктор Константин Грудков.

Голямата упоритост на управлението на регионалната болница е посредством внедряването на сходни практики да опрости оптимално обслужването на пациентите, само че и в това време всеки от тях да има достъп до най-съвременните способи за лекуване.

„ Нашата цел е да бъде усъвършенствано качеството на здравната грижа, освен по време, само че и след лекуване в болничното заведение. Най-вече да опрости и увеличи качеството на достъпа до здравна услуга още на входа. В тази връзка със завършването на новото Спешно поделение, ние желаеме да развием няколко такива начинания, с цел да може да се концентрира незабавната и неотложната здравна помощ, с цел да могат хората в действен порядък да си вземат решение проблемите. Искаме благодарение на цялата общност, както и с тази на водещите сътрудници, като доктор Шкварла и доктор Грудков, да вървим и напред, и да подобряваме обслужването и достъпа на пациентите, да променим чувството за грижа в тази болница. Молим за схващане и поддръжка, тъй че да вървим всички в една посока “, безапелационен е изпълнителният шеф на най-голямата болница в област Велико Търново доктор Даниел Илиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР