Мнозинството в парламента преодоля ветото на президента върху промените в

...
Мнозинството в парламента преодоля ветото на президента върху промените в
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха ветото срещу ограниченията за дивото къмпингуване

Мнозинството в Народното събрание преодоля ветото на президента върху измененията в Закона за Черноморсткото крайбрежие. Припомняме, че президентът върна измененията, с които се вкарват по-строги ограничаване върху така наречен диво къмпингумане. Със 143 гласа " за ", 66 " срещу " и 1 " въздържал се ", законпроектът бе признат наново. Единствено депутатите от Българска социалистическа партия поддържаха ветото.
С измененията се не разрешава разполагането на плажни такъми като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни и къмпингуване в места, които не са особено избрани за задачата. Глобите за нарушителите ще са сред 500 и 1000 лв..
Президентът върна закона с претекст, че не се опълчва на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти. Според президента обаче, режимът за „ диво къмпингуване “ става по-рестриктивен, като се вкарват обилни ограничавания спрямо досегашния ред. Но не дефинира местата за къмпингуване.

С измененията в Закона се основава чувството за двоен стандарт, разяснява при дебатите по ветото зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Крум Зарков. Той попита дали палатка в гората е по-вредна за природата от джипа на плажа. Приемането на ветото няма да бъде загуба за вас или победа, за който и да било. То ще бъде късмет този спор да се състои в една естествена атмосфера и конюнктура, обърна се към болшинството Зарков.
Депутатът напомни, че и преди измененията в Закона страната е регулирала процена за къмпингуване. Ако през днешния ден някой се чуди, че избран метод на къмпингуване основава проблеми, това е проблем освен за самите къмпигингуващи, а и на страната, която не е изпълнила своя ангажимент, добави Зарков. Според него този проблем е трябвало да бъде решен през Закона за туризма, а не посредством Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР