Мнозина тръгнаха да отписват Роджър Федерер след първите два кръга

...
Мнозина тръгнаха да отписват Роджър Федерер след първите два кръга
Коментари Харесай

Федерер с брутална наказателна акция, даде само 5 гейма на британец

Мнозина потеглиха да отписват Роджър Федерер след първите два кръга на US Open, когато загуби по един сет от непоставени противници. Но Маестрото сподели, че слуховете за слабата му форма са мощно пресилени. И от класата му си изпати грубо британецът Дан Еванс.

Швейцарецът даде общо единствено пет гейма на противника си в мача посред им от третия кръг. И след 6:2, 6:2, 6:1 стана първият класирал се за 1/8-финалите на последния за годината шампионат от Големия шлем и сподели, че няма да се съобщи елементарно, макар че към този момент е на 38 години.

На процедура в този мач нямаше никаква конспирация. В първия сет силите бяха изравнени до 2:2, след което последваха четири следващи гейма с два пробива за някогашния номер едно. Във втората част нямаше особена смяна и отново пробивите бяха два на сметката на Маестрото, който загуби общо единствено шест (!) точки на собствен сервис в тези две елементи.

Третият сет стартира обещаващо, откакто Федерер направи пробив, само че Еванс съумя да го върне. И когато всички се надяваха британецът да живне и да покаже класа, беше отвеян с бруталната наказателна акция на петкратния победител в Ню Йорк.

Маестрото затвори мача след 6:1 в своя изгода, а двамата престояха на корта рекордно късите 77 минути. В третия кръг някогашният номер едно в света ще срещне спечелилия от мача сред Давид Гофен и Пабло Кареньо-Буста.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР