Мнозина го определят за най-добрия тенисист на всички времена. И

...
Мнозина го определят за най-добрия тенисист на всички времена. И
Коментари Харесай

Затова е най-великият: Рекордите на Роджър Федерер

Мнозина го дефинират за най-хубавия тенисист на всички времена. И с съображение - на 36 години и половина Роджър Федерер продължава да е толкоз впечатляващ и непрекъснат, колкото и на младини. И продължава да натрупа велики титли в пребогатата си витрина.

Маестрото завоюва Аустрелиън Оупън и с това победи за 20-и път с отличие от Големия шлем. Така той стана първият мъж с сходно достижение. С повече титли на сингъл от най-престижните шампионати в тениса са Маргарет Корт с 24, Серина Уилямс с 23 и Щефи Граф с 22. От тях единствено американката е към момента настояща.

Федерер през сълзи от благополучие: Мечтата продължава!

Трофеят му в Мелбърн е шести от там, с което се изравни с Новак Джокович и Рой Емерсън по брой на купите от този шампионат. Емерсън обаче е триумфирал най-вече преди Оупън ерата. Освен това, финалът на Аустрелиън Оупън беше седми за него, с което сложи връх в тази конкуренция.

Това беше четвърта купа от Големия шлем за него, откакто навърши 30-годишна възраст. По този метод се изравни на лидерската позиция с Род Лейвър за най-вече такива оценки, извоювани след прекосяването на 30 лета.

Крал Роджър! Федерер взе №20 в Големия шлем

С триумфа си в Мелбърн, той счупи и връх на Пийт Сампрас за най-вече години, в които е печелил най-малко по една купа от Големия шлем, Мастърс 1000 или финалния шампионат на АТР. На сметката на швейцареца към този момент са 12 такива години.

Освен това, тази купа е под номер 96 за великия тенисист, с което се приближи още повече до единствения човек, който има над 100 в кариерата си - Джими Конърс. Големият американец е със 109, тъй че на Маестрото му следва много работа, в случай че желае да го задмине.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР