Множеството от хората знаят, че смартфоните следят и записват точното

...
Множеството от хората знаят, че смартфоните следят и записват точното
Коментари Харесай

Google следи местоположението на всеки телефон с Android, дори и при изрична забрана

Множеството от хората знаят, че смарт телефоните наблюдават и записват точното им местонахождение. Както и че по избор те могат да изключат тази функционалност. Разследване на американското издание Quartz обаче сподели, че Гугъл събира данни за местоположението на всички консуматори на телефони с операционна система Android, даже и тази функционалност да е изключена.

Разкритието бе доказано пред изданието от самите Гугъл, които са дали обещание да спрат практиката.

От началото на 2017 година смарт телефоните, които употребяват операционната система Android, са събирали адресите на околните клетъчни кули - даже и при изключено от менюто следене на местоположението - и са изпращали тази информация назад до Гугъл, показва следствието. Така интернет колосът е имал достъп до данни за местоположението на всеки един консуматор и по тази причина къде и по кое време вървят, които надалеч надминават рационалните упования на потребителите за дискретност.

Адресите на кулите се включват и във информацията, пращана до системи на Гугъл, които се употребяват за ръководството на известията (push notifications) през последните 11 месеца, споделя представител на Гугъл. Той твърди още, че не са били " употребявани или запазвани ", а компанията е подхванала стъпки да приключи практиката след разкритието на Quartz. Корпорацията дава обещание, че до края на ноември ще прекратят събирането на тези данни.

Гугъл изясняват, че данните са употребявани, с цел да ускорят доставянето на известия. Изданието показва, че методът, по който местоположението оказва помощ за това, остава неразбираем. Но потайното нарушение на поверителността на всички консуматори на операционната система е напълно ясно. Докато информацията от една кула може да даде единствено почти местонахождение, потреблението на данни от няколко кули дава опция за определянето на мястото, на което се намира потребителят, до към 400 метра, а в градовете до още по-малък радиус.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР