Множество сигнали за бомби са подадени в Скопие и в

...
Множество сигнали за бомби са подадени в Скопие и в
Коментари Харесай

Сигнали за бомби получиха училища, хотели и летището в Скопие

Множество сигнали за бомби са подадени в Скопие и в един от основните градове на Република Северна Македония тази заран, оповестява Българска национална телевизия.

Заплахи за сложено взривно устройство са получени на имейл адресите на 10 учебни заведения в столицата и пет в Битоля. Такава информация са получили още Футболната федерация на Македония, два хотела, мол, спортна зала и интернационалното летище в Скопие.

Всички пасажери, минувачи и целият личен състав на летището са евакуирани, а профилирани елементи на Министерство на вътрешните работи правят оглед на оборудванията на аерогарата. Към момента полетите не са анулирани, само че е спряно придвижването, до момента в който не бъде несъмнено, че е безвредно да продължи активността на летището.

Сградите и институциите, които са получили сигнали за бомби, са евакуирани, в това число възпитаници, учители, личен състав.

В един от хотелите, който е получил опасност за сложено взривно устройство, е трябвало да се състои годишна конференция на Търговската камара на РСМ, само че е анулирана. На срещата в " Александър Палас " бе планувано да приказва и министър председателят Димитър Ковачевски, а измежду участниците в нея са министрите на стопанската система и на финансите.

Това е първият случай на сигнал за бомба на събитие, на което би трябвало да участват политици. Предприети са ограничения за изясняване на случаите.

Рекордните 49 сигнала за бомби са регистрирани през вчерашния ден в Северна Македония, които след инспекция, полицията е показала, че са подправени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР